Labdarúgás: Dél-alföldi rangadón nyitja a szezont az Előre

2020. július 31. 19:19 | Kovács Dávid

Bő egy hónapos felkészülést követően kezdi el az új szezont a Békéscsaba 1912 Előre NB II-es labdarúgócsapata. Schindler Szabolcs együttesének ráadásul a bajnokság 1. fordulójában a dél-alföldi rangadón, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia otthonában kell pályára lépnie.

A csapat június végén kezdte el a közös munkát, a napi edzések mellett öt felkészülési mérkőzésen tesztelhetett.

- Az edzőmeccseken az eredmény az másodlagos volt, a játék volt a fontos és az, hogy begyakoroljuk azt, amit a szezonban szeretnénk majd játszani. Úgy gondolom, hogy ez meg is történt, de nyilván élesben derül majd ki, hogy ez mennyit ért és milyen eredményes lesz – fogalmazott Király Patrik, az együttes rutinos középpályása.

 

Nikola Pantovic góljaira is szüksége lesz a csabai csapatnak (Fotó: behir.hu)

Nikola Pantovic góljaira is szüksége lesz a csabai csapatnak (Fotó: behir.hu)

 

A csapat játékoskeretében is bőven volt változás, a távozók mellett több érkező is volt a nyári szünetben, Bora György Siófokról igazolt Békéscsabára. A középhátvéd már a felkészülés elején csatlakozott a csapathoz és mint bevallotta, jól sikerült a beilleszkedés és igyekszik erőssége lenni az együttesnek.

- Nagyon pozitív társaságba csöppentem, a csapattársak rendkívül befogadóak és segítőkészek. Sokat segít, hogy a csapat magja évek óta együtt játszik és ehhez próbálok én is pozitív mentalitással minél többet hozzátenni – fogalmazott a csabaiak új védője.

 

Jó kapusteljesítmény kell majd az első, szegedi meccsen (Fotó: behir.hu)

Jó kapusteljesítmény kell majd az első, szegedi meccsen (Fotó: behir.hu)

 

A szakértők szerint minden idők legerősebb másodosztályú bajnoksága kezdődik, hiszen számos nagymúltú együttes küzd majd a minél jobb helyezésért. A legnagyobb esélyesnek az élvonaltól búcsúzó Debrecen, valamint a jelentősen megerősödő Vasas számít, de többek között a Nyíregyháza, a Kaposvár, az ETO FC Győr, valamint a harmadosztályból feljutó Pécs is okozhat majd pozitív meglepetéseket. A csabaiak első ellenfelének, a Szegednek is az a célja, hogy az élmezőny tagja legyen, így Schindler Szabolcs együttesének nem lesz könnyű dolga a bajnoki nyitányon.

- Mindenkinek nagyon nehéz mérkőzés lesz, az biztos, hogy ez egy rangadó lesz. A tapasztalataim azt mutatják, hogy a rangadókon nem az számít, hogy ki milyen rendszerben játszik, hanem az a legfontosabb, hogy lélektanilag melyik csapat bírja el a rangadó terhét és azt, hogy sok néző előtt kell teljesíteni, utóbbinak én személy szerint nagyon örülök – emelte ki a csabaiak szakvezetője.

A Merkantil Bank Liga 1. fordulójának mérkőzése vasárnap 19 órakor kezdődik a szegedi Szent Gellért Fórumban. A találkozó összefoglalóját a hétfőn, 20 óra 20 perctől startoló Kezdőkör című magazinunkban láthatják.

 

 

További programok »

FEL