Labdarúgás: Korábbi edzője ellen lép pályára a Békéscsaba 1912 Előre

2019. november 23. 09:15 | Hidvégi Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre csapata a bajnoki 7. helyezett ETO FC Győrt fogadja hazai pályán a labdarúgó másodosztály tizennyolcadik fordulójában. A vendégcsapat kispadján az a Boér Gábor ül, aki korábban két évig irányította a lila-fehér viharsarki együttest.

A csabai együttes a feljutásra is esélyes Győr ellen lép pályára. Király Patrik a csapat péntek délelőtti edzésén elmondta: a legutóbbi Soroksár elleni győzelem jót tett a csapatnak, ráadásul egy zártkapus felkészülési meccset is nyertek a rivális Debrecen ellen. A párosítás érdekessége, hogy a győriek vezetőedzője Boér Gábor korábban két szezonon keresztül irányította a Békéscsabát.

 

(Fotó: Milyó Pál)

– Két évig itt dolgozott velünk. Ez neki már egy új csapat, ott cél a feljutás, ami egy más szituáció. Azt gondolom, hogy két évig jó eredményeket értünk el, de ezt szeretnénk félre tenni, mivel nekünk ez egy fontos mérkőzés – fogalmazott a középpályás.

Farkas Márk hangsúlyozta, hogy minél több mérkőzést szeretnének megnyerni a bajnoki szünetig. A csapat védője elmondta: az új igazolás, Polényi Gábor mindenképpen erősítést jelent a hátvédsor számára. Farkas Márk hozzátette: vasárnap nehéz mérkőzésre számítanak.

– Nehéz mérkőzés lesz, mivel ellenfelünk a tabella elején áll. Várjuk a mérkőzést, próbálunk nyerni és itthon tartani a három pontot – mondta a védő.

A csapat vezetőedzője kiemelte: a Győr egy nagyon jó együttes, amelynek keretét több korábbi élvonalbeli játékos és fiatal tehetség alkotja. Schindler Szabolcs hozzátette: intenzív hat mérkőzéses sorozat következik, amelyre a válogatott szünetben készültek. A szakvezető hangsúlyozta: szeretnének minél több pontot összegyűjteni a téli szünetig.

– Az utolsó öt mérkőzésből minél több meccset szeretnénk megnyerni. Ezt a szakmai stábbal megbeszéltük, de nem csak rajtunk múlik, hogy mit tervezünk. A játékosok a főszereplők, nem az edző, nekik kell a pályán azt teljesítményt nyújtani, amit elvárunk tőlük. Az utolsó három meccs kicsivel jobban sikerült. Látjuk, hogy hétről hétre egyre kevesebb gólt rúgunk, ami befolyásolja a szereplésünket. Reméljük, hogy egyszer kiszakad a gólzsák és az utolsó öt mérkőzésen mi is sok gólt rúgunk – részletezte Schindler Szabolcs.

A Békéscsaba 1912 Előre és az ETO FC Győr mérkőzése vasárnap délután negyed négykor kezdődik a Kórház utcai stadionban. 

 

Sport

Azok a csodálatos Bökfi gének

Pár hete új mini portréfilm-sorozatot indítottunk. Videóinkban elsősorban Békés megye ismeretlen ismerőseit mutatjuk be – lehetőleg 240 másodpercben. Hiszen négy perc bőven elég ahhoz, hogy bárkiről is „leolvadjon” a külső máz és kirajzolódjon az ember. Ezúttal Bökfi Réka rúdsport-oktató következik.
2021. április 12. 15:39
FEL