Labdarúgás: A hosszabbításban mentett pontot az Előre - galéria

2019. november 24. 18:13 | Kovács Dávid

Az ETO FC Győr Lovrencsics Balázs góljával már a 3. percben előnybe került, de Tóth Dániel a 94. percben kiegyenlített.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–ETO FC GYŐR 1–1 (0–1)
Békéscsaba, 590 
néző. Vezette: Káprály Mihály (Szilágyi Norbert, Sinkovicz Dániel)
BÉKÉSCSABA: Ribánszki – Szalai D., Farkas M., Nagy S., Mészáros M. – Király P., Hursán, Babinyecz (Tóth D., 77.), Bidzilya – Gréczi M. (Burai, 69.), Pantovics (Kovács Á., a szünetben). Vezetőedző: Schindler Szabolcs
GYŐR: Rengel – Kovács K., Gengeliczki (Horváth Z., 82.), Borbély, Vári – Vaskeba (Bagi, 59.), Charizopulos, Kun B. (Simon M., 84.), Szánthó – Andrics, Lovrencsics B. Vezetőedző: Boér Gábor
Gólszerző: Lovrencsics B. (0–1) az 3., Tóth D. (1–1) a 94. percben

Schindler Szabolcsnak, a hazaiak vezetőedzőjének továbbra is több sérült játékost kellett nélkülöznie, míg győri oldalon a fegyelmi okok miatt távozó Marko Vukasovic hiányzott. A vendégek több korábbi békéscsabaival érkezett a Kórház utcába, hiszen amellett, hogy a tavaly még Előre-mester, Boér Gábor ült a győri kispadon, de korábban Borbély Bálint, Bagi István és Gránicz Patrik is lilában kergették a labdát.

A Győr rögtön góllal kezdte az összecsapást: egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Andric adott középre, Lovrencsics Balázs pedig a kapuba fejelt, Ribánszki csak beleért a labdába, védeni nem tudott (0-1). A játékrész folytatásában a győriek ugyan átengedték a területet a Békéscsabának, de a hazaiak nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni. A legaktívabb Szalai Dániel volt, aki több beadással próbálkozott a jobb oldalról, de eredményt ez sem hozott. A 42. percben is a szélső centerezett, Hursán azonban nem lőtt a kapuval szemben állva, így maradt a győri vezetés a szünetre.

 

Szalai (16) csapata egyik legjobbja volt a Győr ellen (Fotó: Milyó Pál)

Szalai (16) csapata egyik legjobbja volt a Győr ellen (Fotó: Milyó Pál)

 

A félidőben cserélt Schindler Szabolcs, Nikola Pantovic helyére az újdonsült édesapa, Kovács Ádám érkezett, aki életet vitt a hazaiak játékába. A házigazda az 55. percben találta el először a kaput: Gréczi Márton lövése után Rengel Péter ütötte szögletre a labdát. Négy perccel később Hursán György egyéni akciója után újra a vendégek kapusának volt dolga. A vendégek a második félidőben sem eröltették a támadásokat, egy-egy távoli lövésen kívül nagy helyzeetet nem lehetett feljegyezni: a 74. percben Bagi próbálkozása után sem kellett védenie Ribánszkinak. A 75. percben Szalai középre lőtt labdája után Kovács Ádám pörgetett a kapu fölé. A csabaiak a hajrában Király pontrúgásai után veszélyeztettek, de úgy tűnt nem jön össze az egyenlítés. Már a 94. perc is elkezdődött, amikor Király ívelte középre a meccs utolsó szögletét, középen pedig Tóth Dániel érkezett, aki a kapuba fejelt (1-1).

Már a középkezdésre sem volt idő, a Békéscsaba végül egy kis szerencsével, de összességében megérdemelten szerzett egy pontot az 1-0-s előnyét talán túlságosan is őrző Győr ellen. Az ETO sorozatban a hetedik meccsén maradt nyeretlen, míg a Békéscsaba legutóbbi három hazai találkozóján 7 pontot szerzett.

A mérkőzés góljait ide kattintva tekinthetik meg!

 

Galéria

További programok »

FEL