Labdarúgás: Tovább mélyült a gödör – otthon kapott ki a sereghajtótól a Csaba

2022. április 17. 20:14 | Kovács Dávid

Ugyan az első félidőben gyorsan egyenlített, de végül 2-1-re kikapott a Békéscsaba az utolsó helyezett Szolnoktól a labdarúgó NB II 33. fordulójában és még nehezebb helyzetbe került a bennmaradásért vívott csatában. Schindler Szabolcs, a csabaiak vezetőedzője mérkőzés utáni nyilatkozatában azt mondta, hogy ez volt az utolsó mérkőzése Békéscsabán!

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV FC 1–2 (1–1)
Békéscsaba, 930 néző. Vezette: Nagy Róbert (Szilágyi Norbert, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Czinanó – Puskás G. (Ilyés 65.), Farkas M., Fazekas L., Hodonicki – Horváth P. (Mikló 65.), Király P., Kitl (Szabó P. 60.), Pantovic (Tóth D. 82.) – Máris, Lukács R. Vezetőedző: Schindler Szabolcs.
SZOLNOK: Hegedűs L. – Szekszárdi, Kovács O., Tisza, Gohér – Földi M., Tóth B. – Kurdics, Sipos Z. (Tömösvári 75.), Lakatos I. (Csörgő 72.) – Busa (Tóth L. 92.). Vezetőedző: Romanek János.
Gólszerzők: Máris (26.), ill. Busa (23.), Sipos Z. (61.)

A csabaiak a Budafok szombati sikere után a 16. helyről várták az utolsó helyezett, Szolnok elleni összecsapást. Romanek János csapata az előző fordulóban 1-0-ra nyert a tizenegyest is hibázó Nyíregyházával szemben és megőrizték esélyüket a bennmaradásra. Az Előre egy hete 4-1-es vereséget szenvedett Kecskeméten, Schindler Szabolcs pedig négyet változtatott a kezdőcsapaton, Winter helyett ezúttal Czinanó védte a kaput.

Erős szél fogadta a csapatokat a Kórház utcában, amely az első félidőben a szolnokiakat támogatta. De nem ez hozta meg a vezetést a vendégeknek: a határozatlan csabai védők között Busa Bence bátran tört kapura és lőtt az ötösről a rövid felső sarokba a 23. percben (0-1). Gyorsan jött a csabai egyenlítés: nem telt el négy perc, Máris Dominik jó csellel lépett ki három szolnoki védő között, majd higgadtan gurított a jobb alsó sarokba (1-1). A hazaiak ugyan többet birtokolták a labdát, de további nagy helyzetet nem tudtak kidolgozni az első félidőben.

 

Hiába egyenlített Máris Dominik, nagy bajban a csabaiak (Fotó: Such Tamás)

Hiába egyenlített Máris Dominik, nagy bajban a csabaiak (Fotó: Such Tamás)

 

A fordulás után is a vendégek veszélyeztettek először, Sipos beadásszerű lövése a kapufáról pattant ki az 51. percben. Tíz perccel később másodszor is megszerezte a vezetést a sereghajtó: egy kis szögletet követően Gohér passzolt Sipos Zoltánhoz, aki mintegy 11 méterről lőtt a bal felső sarokba (1-2). A vendégek házi gólkirálya szeptember után most talált először a kapuba bajnoki mérkőzésen! A csabaiak nagy bajba kerültek, azonban a folytatásban is lassú, elképzelés nélküli játékot nyújtottak, a cserék sem tudtak lendületet vinni a játékba. Az egyetlen igazi egyenlítési lehetőséget a 89. percben lehetett feljegyezni, de Farkas Márk 16 méteres lövését Hegedűs Lajos ütötte ki a bal alsó sarok elől. Az eredmény már nem változott, a Szolnok sorozatban második mérkőzését nyerte meg és ugyan továbbra is az utolsó, de most már csak négy pont a lemaradása a bennmaradó, 17. helyen álló Csákvárral szemben.

A hazai drukkerek a második félidő folyamán többször is, majd a találkozó végén is hangot adtak elégedetlenségüknek, a lefújást követően percekig tapintható volt a feszültség, még a biztonságiaknak is akadt munkájuk, hogy ne alakuljon ki nagyobb balhé a lelátón… A Békéscsaba maradt a mérkőzés előtti, 16. pozícióban, de a szolnokiak és a csákváriak sikerével tovább sűrűsödött a tabella vége, a lilák jelenleg három pontra vannak a kiesést jelentő 18. helytől.

 

Így látták a vezetőedzők

 

Schindler Szabolcs: Keveset tettünk a győzelemért, gyengén játszottunk, az ellenfél viszont fölénk kerekedett. Le kell vonni a tanulságokat, bele kell nézni a tükörbe. Én az első lépést megteszem, ez volt az utolsó mérkőzésem Békéscsabán. Belekerültünk egy negatív spirálba, nehéz helyzetben vagyunk. Megpróbáltam mindent kihozni a csapatból.

Romanek János: Az első félidőben a szél minket támogatott, rúgtunk egy szép gólt, igaz kaptunk is egyet egy védelmi hibából. A második félidőben a csabaiakat segítette a szél, de mi futballoztunk és egy jól sikerült szögletvariációból megszereztük a második gólt. Megérdemelt győzelmet arattunk.

 

Galéria

További programok »

FEL