Gólzáporos meccsen törte meg nyeretlenségi sorozatát a Csaba - galériával

2022. október 22. 20:13 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre 4-3-ra nyert a Nyíregyháza Spartacus ellen a labdarúgó NB II 13. fordulójában és elmozdult a tabella utolsó helyéről.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 4–3 (2–1)
Békéscsaba, 860 néző. Vezette: Sipos Tamás (Bede Tamás, Bertalan Dávid)
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Bora, Farkas M., Albert I. (Fazekas L.,89.), Szalai D. – Zvara, Horváth P. Mikló (Hodonicki, 89.) – Czékus (Talpalló, 89.), Hamed (Váradi, 77.), Lukács R. (Máris, 65.) Vezetőedző: Brlázs Gábor
NYÍREGYHÁZA: Fejér – Farkas B. (Pataki, 52.), Baki, Gengeliczki, Jánvári (Deutsch B., 62.) – Márkus (Csősz, 77.), Sigér Á. – Pantovics, Gresó (Szokol, 52.) – Pekár (Kovács Á., 62.), Novák Cs. Vezetőedző: Huszák Géza
Gólszerzők: Hamed (7., 47.), Szalai D. (19.), Horváth P. (68.), ill. Pekár (5.), Kovács Á. (64.), Novák (82., 11-esből)
Kiállítva: Deutsch B. (75.)

A csabaiak kilenc nyeretlen bajnoki mérkőzés után sikerre készültek, azonban mégis a Nyíregyháza kezdett jobban: az 5. percben Pekár László kiváló kapáslövéssel szerzett vezetést (0-1). Két perc múlva azonban jött is az egyenlítés: Zvara távoli lövése után a Fejérről kipattanó labdát Yasin Hamed passzolta a kapuba (1-1). A 19. percben már hazai vezetést mutatott az eredményjelző: Szalai Dániel kiváló szóló végén 18 méterről lőtt a bal alsó sarokba (2-1). A folytatásban is jó iramú, változatos összecsapást láthattak a szurkolók, de újabb találat nem született a szünetig.

A fordulást követően villámrajtot vett a Csaba: Horváth Péter indította Hamedet, aki a kapujából rossz ütemben kilépő Fejér felett átemelve duplázta meg az előnyt (3-1). Szinte a semmiből szépített a Nyíregyháza, a csereként beálló Kovács Ádám volt eredményes a 64. percben (3-2). Gyorsan reagált a házigazda, ráadásul nem is akármilyen góllal: Horváth Péter az alapvonal közeléből végzett el szabadrúgást és bombázott Fejért meglepve a hosszú felső sarokba, minden bizonnyal a forduló legszebb találatát szerezve (4-2). A Nyíregyháza még nehezebbé tette magának a meccset, Deutsch Bence három perc alatt szedett össze két sárga lapot és a kiállítás sorsára jutott. A hajrá mégis izgalmasan alakult: Novák Csanád büntetőből szerezte meg idei nyolcadik bajnoki gólját (4-3). A csabaiak az utolsó percekben taktikus játékkal megőrizték a vezetésüket és sikerükkel elléptek a tabella utolsó helyéről!

A találkozó összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól startoló Kezdőkörben láthatják, a teljes mérkőzést pedig szerdán 21 órától teljes egészében is megmutatjuk a 7.Tv-n!

Galéria

További programok »

FEL