Labadrúgás: Győzött az Előre Gyirmóton

2022. augusztus 14. 19:59 | behir.hu

A labdarúgó NB II 3. fordulójában a két győzelemmel rajtoló, listavezető Gyirmót, a múlt héten a Kazincbarcikát 6-1-re verő Békéscsabát fogadta.

GYIRMÓT FC GYŐR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 0–1 (0-0)

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion, 1043 néző. Vezeti: Dolnegó Bálint (Mohos Milán, Kovács Gábor)
GYIRMÓT: Hársfalvi – Major, Csörgő, Hajdú, Helembai – Kovács M., Vass Á., Nagy P. – Medgyes (Szegi, 86.), Pethő (Simon A., a szünetben), Soltész (Herjeczki, 70.). Vezetőedző: Csertői Aurél
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás, Albert I., Fazekas L., Mikló – Horváth P., Zvara (Bora, 90.), Kitl M. (Váradi, 58.), Talpalló (Czékus, 58.) – Máris (Hamed, 81.), Lukács R. (Farkas M., a szünetben). Vezetőedző: Brlázs Gábor

Gólszerző: Hamed (92.)

A Gyirmót négy, a Békéscsaba hat gólt szerzett az előző mérkőzésén, és a mostani összecsapáson is bőven akadtak helyzetek. A házigazda veszélyeztetett előbb Soltész és Pethő révén, de a csabai Lukács Raymond sem volt tétlen. Az első félidő nagyobb részében inkább a Gyirmót birtokolta a labdát, a játékrész felétől megritkultak a helyzetek, szemben a szabálytalanságokkal: a hajrában a lila-fehérek két sárgát is kaptak, a hazaiak pedig a 43. percben eltalálták a kapufát.

A szünet után ismét a gyirmótiak voltak aktívabbak: tíz perc alatt három próbálkozást védett Bukrán Erik. A 65. perc után a vendégek hoztak össze két helyzetet, de gólra egyiket sem váltották. A 80. perctől a Gyirmót új erőre kapott, de végül nemhogy a győzelem, a pontszerzés sem sikerült. Egy kontrát követően végül két békéscsabai csere összjátéka döntötte el a mérkőzést a hosszabbításban: Czékus labdáját Yasin Hamed értékesítette. Az eddigi két gyirmóti győzelmet tehát nem követte újabb, a csabaiak viszont bravúros sikerükkel három forduló után már hat ponttal a 6. helyen állnak.

Brlázs Gábor együttese szerdán a másik NB I-ből kieső csapattal, az MTK-val játszik hazai pályán.

 

További programok »

FEL