Labdarúgás: Kihagyott ziccerek után ismét a hajrában bukott az Előre

2020. november 29. 14:59 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre egy 92. percben kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett a Gyirmót FC Győr ellen a labdarúgó Merkantil Bank Liga 19. fordulójában.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–GYIRMÓT FC GYŐR 0-1 (0–0)
Békéscsaba, zárt kapuk mögött. Vezette: Nazsa Tamás (Garai Péter, Tőkés Róbert)
BÉKÉSCSABA: Uram – Farkas M., Bora, Babinyecz (Hursán, a szünetben), Mészáros – Kitl, Kovács Á. (Gránicz 59.), Horváth P., Szabó P. (Nagy S., 78.) – Máris (Pantovic, 59.), Paudits (Lukács, a szünetben). Vezetőedző: Preisinger Sándor.
GYIRMÓT: Rusák – Major, Hudák D., Széles, Hajdú Á. – Nagy P., Vass Á., Vogyicska – Nagy K. (Somogyi-Bakos, 79.), Szatmári (Mayer, 91.), Heffler (Ominger, 92.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Mayer (90+2.)

A 11. helyen álló csabai együttes öt vereség után szerzett pontot a Szolnok elleni hétközi találkozón, de a rúgott gól nélküli sorozat immár 557 játékpercre duzzadt. Preisinger Sándor csapata arra készült, hogy megtörje ezt a csendet: a Máris-Paudits kettős kapott lehetőséget támadóként, hogy újra csabai gólnak örülhessenek a szurkolók, egyelőre persze csak otthon, a tévéképernyő előtt.

A Gyirmót az 5. pozícióból várta a meccset, de a kiegyensúlyozatlan teljesítmény Csertői Aurél gárdájára is jellemző, a Debrecen és a Vasas legyőzése mellett becsúszott egy 4-1-es vereség is a ETO FC Győri elleni rangadón.

Az első helyzet a Gyirmóté volt, Heffler Norbert megpattanó lövése azonban nem találta el a kaput. A csabaiak a 18. percben voltak közel a vezető találathoz: Paudits kiugratása után Szabó Péter vezethette a kapusra a labdát, de nem tudta értékesíteni a helyzetet, Rusák bravúrral szögletre mentett. A 32. percben Nagy Patrik került kétszer is lövőhelyzetbe, de kétszer is blokkal segítette a védelem Uram Jánost. Egy perccel később Máris tette középre a labdát, Paudits azonban nem tudta az ötösről kapura tenni a labdát, Hudák segített Rusáknak. Az első félidő kevés helyzetet hozott, ennek ellenére mindkét együttes vezethetett volna 45 perc játék után.

A csabaiak kettős cserével frissítettek szünetben, Babinyecz és Paudits helyére Hursán György, valamint a hosszú kihagyás után visszatérő Lukács Raymond érkezett. A második játékrészből tíz perc telt el az első helyzetig: Nagy Patrik a rövid sarokra tekert egy szabadrúgást, de Uram ismét a helyén volt. A csabaiak újabb kettős cseréje is a támadójáték erősítését célozta, Nikola Pantovic és Gránicz Patrik jött Márist és Kovácsot váltva. Ez sem sokat segített azonban, az összjátékba sok hiba csúszott, Rusáknak nem akadt védeni valója. A másik oldalon Hajdú egyéni akcióját egy gyengébb lövéssel fejezte be, a csabai kapus könnyedén hárított. A 75. percben két csabai helyzetet is rögzíthettünk: előbb jött egy kiváló csabai kontra, Pantovic gyalogolhatott volna lövésig, azonban egy gyirmóti védő az utolsó pillanatban szerelte már a tizenhatoson belül. Pár pillanattal később Gránicz keresztbe lőtt labdájáról Lukács maradt le középen. Négy perccel később a legaktívabb vendégjátékos, Nagy Patrik próbálkozott, Uram ezúttal is védett. Amikor úgy tűnt, hogy marad a 0-0, jött egy csere, Mayer érkezett Szatmári helyére a 91. percben. Pár másodperccel később pedig kísértett a Siófok elleni csata: Vass szabadrúgása után Mayer Máté első labdaérintésével Uram felett a kapuba emelt (0-1). Nem is volt már másra idő, a Gyirmót használta ki a kevés lehetőség egyikét és elvitte a három pontot a Kórház utcából.

A Békéscsaba 647 játékperce gólképtelen és folytatódott a nyeretlenségi sorozat is. Preisinger Sándor együttese egy hét múlva a szezon elején már legyőzött Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen játszik, ismét a Kórház utcai stadionban, a találkozót pedig szintén közvetítjük a 7.Tv-n és a behir.hu online felületein!

 

Mestermérleg

 

Preisinger Sándor: Amikor egy csapat harmadszor kap pontrúgásból gólt egy élet-halál szituációban, az utolsó pillanatokban, az nem szerencse kérdése. Kialakítottunk három-négy helyzetet, de az már a kvalitás hiánya, hogy nem tudjuk értékesíteni azokat.

Csertői Aurél: Úgy gondolom, hogy nagyot küzdött egymással a két csapat. Szerencse nélkül nincs futball, ami most mellénk állt.

 

Galéria

 

További programok »

FEL