Labdarúgás: Emberhátrányban kapott ki a Csaba az újonctól

2022. október 2. 17:07 | Kovács Dávid

A Békéscsaba 1912 Előre a második félidőt emberhátrányban játszva 1-0-s vereséget szenvedett az újonc Credobus Mosonmagyaróvártól a labdarúgó Merkantil Bank Liga 9. fordulójában.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–MOSONMAGYARÓVÁR 0–1 (0–0)
Békéscsaba, 830 néző. Vezeti: Farkas Tibor (Rózsa Dávid, Ring Kevin)
BÉKÉSCSABA: Bukrán – Puskás G. (Hodonicki, 71.), Fazekas L., Albert I. – Váradi (Szalai D., 46.), Zvara, Kitl M., Fülöp I. (Szabó Cs., 85.) – Czékus (Mágocsi, 84.), Lukács R. (Máris, 46.), Hamed. Vezetőedző: Brlázs Gábor
MOSONMAGYARÓVÁR: Heinrich – Gáncs (Buglyó, 83.), Czingráber, Debreczeni A., Jasarevic (Múcska, 67.), Horváth K. – Simita, Végh, Illés (Monori, 67.) – Nagy Z. (Papp Sz., 89.), Szalka (Sajbán, 83.). Vezetőedző: Horváth Csaba
Gólszerző: Nagy Z. (86.)

A csabaiak öt nyeretlen bajnoki után győzelemre készültek a bajnokságot gyengén kezdő, és edzőjét már leváltó Mosonmagyaróvár ellen. Az első félidőben talán a vendégek birtokolták többet a labdát, de a veszélyesebb helyzeteket a házigazda Békéscsaba alakította ki. Az első veszélyes próbálkozás Hamed nevéhez fűződött, lövését Heinrich kiöklözte. Kilenc perccel később ismét a csabaiak támadó középpályása volt akcióban, ezúttal azonban fejese nem találta el a kaput. A vendégek Illés mintegy 20 méteres lövésével jelentkeztek, de Bukránnak nem kellett védenie. Két perccel később a meccs legaktívabb embere, Hamed fejelt Puskás szöglete után, Heinrichnek bravúrral hárított. A játékrész hajrája eseménydúsan alakult: előbb Fülöp lövésébe lépett bele egy óvári védő, majd már a hosszabbítás pillanataiban emberhátrányba került a Békéscsaba. Egy hazai szöglet után indult el a vendégek kontrája, Illés Dávid ugrott volna ki a védők közül, de Zvara Levente utolsó emberként lerántotta a támadót, Farkas Tibor játékvezető pedig jogosan mutatta fel a piros lapot a hazai játékosnak.

 

(Fotó: Such Tamás)

(Fotó: Such Tamás)

 

A csabaiak cserékkel reagáltak a kiállításra: a szünetben Váradit Szalai Dániel, Lukácsot pedig Máris Dominik váltotta. A térfélcserét követően Szalka lövését lehetett először feljegyezni, de a próbálkozás célt tévesztett. A 60. percben Czékus ment el a jobb oldalon, beadásáról Máris centikkel maradt le. Három perccel később Hamed ugratta ki Márist, aki egyedül tört kapura, de csak a kapufát találta el. Az utolsó félórában kevesebb helyzet akadt, úgy tűnt, hogy az emberhátrányban játszó Előre legalább egy pontot otthon tart, de a vendégek nem így gondolták: a 86. percben Horváth Kevin ívelte középre a labdát, Bukrán Erik aláfutott, a védők pedig csak távolról figyelték, ahogy Nagy Zoárd az üresen maradt kapu közepébe bólintotta a labdát, ezzel megszerezve csapatának a győztes gólt (0-1).

A Békéscsaba 1912 Előre így sorozatban hatodik bajnokiján maradt nyeretlen és visszacsúszott a 15. helyre a tabellán. A mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól Kezdőkör című magazinunkban is láthatják, a teljes mérkőzést pedig 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n!

 

Galéria

 

További programok »

FEL