Új nyílászárók és hőszigetelés: Korszerűsítik a Lencsési Közösségi Házat

Felújítják és szigetelik a Lencsési Közösségi Házat Békéscsabán. Az épület energiahatékonyságát célzó beruházás hozzájárul ahhoz, hogy a József Attila lakótelep központjában lévő intézmény a következő évtizedekben is korszerű körülmények között láthassa el közösségi feladatait.

 

 

A Féja Géza tér 1. szám alatt található közösségi ház energetikai korszerűsítése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatásával jön létre. A munkálatokra 55 millió forint áll rendelkezésre – mondta el a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője. Dr. Sódar Anita hozzátette: 2018 év végén adták át a területet a kivitelezőnek és 2019 év végéig kell elvégeznie a feladatleírásban szereplő munkákat. A kivitelezés az ütemterv szerint és az intézménnyel megbeszéltek alapján halad.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház intézményvezetője a munkálatokról elmondta: az intézményben korszerű fűtési rendszert alakítanak ki, emellett napelemek is kerülnek a ház tetőszerkezetére a Lencsési úti oldalon.  A homlokzat hőszigetelése, illetőleg a nyílászárók cseréjét már elvégezték. Ezeken felül az előírásoknak megfelelő, mozgáskorlátozott illemhelyet alakítanak ki a raktárhelyiség egy részéből.

A lakótelep megújulásának alapvető része a Lencsési Közösségi Ház energetikai korszerűsítése – mondta dr. Ferenczi Attila, a József Attila Lakótelepi Részönkormányzat vezetője. Mint mondta, a közösség életében betöltött szerepe miatt is fontos, hogy az épület minél modernebb, komfortosabb, jobb környezetben tudja fogadni a látogatóit. Mi magunk is büszkék vagyunk arra a tevékenységre amelyet az intézmény folytat ebben a lakókörzetben – hangsúlyozta Dr. Ferenczi Attila.

Megosztás:

Címke: , , , , , ,