Megújult a Kölcsey utcai óvoda Békéscsabán

2019. május 16. 17:17 | Gyemendi Réka

Befejeződött a Kölcsey utcai óvoda felújítása Békéscsabán. A beruházás részeként az épület energetikai korszerűsítését végezték el. Az ünnepélyes projektátadó rendezvényt szerdán tartották az intézményben.

 

 

Dr. Ferenczi Attila tanácsnok köszöntőjében elmondta, hogy a Kölcsey utcai a város egyik legkeresettebb óvodája, hiszen kiváló szakmai gárda dolgozik az intézményben.

 

Kép: Tóth Áron

 

– Összességében azt mondhatom, hogy egy remekül felújították az intézményt. Egy 70 éves épületről van szó, amelyben történtek már kisebb-nagyobb átalakítások, de ez volt a legkomolyabb fejlesztés az intézményben, ami ezáltal korszerűbbé, szebbé, otthonosabbá vált – mondta el dr. Ferenczi Attila.

 

Kép: Tóth Áron

 

A teljes körű energetikai korszerűsítés magában foglalta a homlokzati hőszigetelést és a tetőfödém szigetelését. Emellett kicseréltek 40 nyílászárót, valamint korszerűsítették a teljes fűtésrendszert. Az épület akadálymentesítése is megtörtént, továbbá napelemes rendszert építettek ki.

– Olyan szerencsés helyzetben voltunk, hogy amikor át kellett adnunk a területet, akkor a telephely óvodánk pont bezárt, így a szülők elfogadták, hogy egy hasonló környezetben folyik tovább a nevelőmunkánk. A költözés nekünk nem okozott problémát, amikor pedig vissza kellett jönnünk, akkor a kivitelező és a szakemberek is rendkívül odafigyeltek arra, hogy a munkánkat ne zavarják – ismertette Pribelszki Péterné, intézményvezető.

 

Kép: Tóth Áron

 

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta: a békéscsabai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként újította fel a Dr. Becsey Oszkár Utcai és Kölcsey Utcai Óvodát. Utóbbi kivitelezési munkái 2018. júniusában indultak és a vártnál jóval korábban befejeződtek.

– A Kölcsey utcai ovi energetikai korszerűsítése az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú pályázati felhívás keretében valósult meg bruttó 40 millió forintból – fogalmazott dr. Sódar Anita.

 

Kép: Tóth Áron

 

A cégvezető hozzátette: a közbeszerzési eljárásban magasabb ajánlatok érkeztek be, mint a rendelkezésre álló összeg, ezért az önkormányzat a közgyűlés döntése alapján 7,4 millió forint önerővel járult hozzá az épület korszerűsítéséhez.

 

További programok »

Itthon

Vezessünk fokozott figyelemmel, üzekednek az őzek!

Az európai őz hazánk legnagyobb egyedszámú és legelterjedtebb nagyvadfaja. Párzása július második felétől augusztus közepéig tart. Ilyenkor az állatok aktívabbak, többet mozognak nappal is, és gyakran keresztezik a közutakat. Figyelmesen vezetve a balesetek jó eséllyel elkerülhetők.
08:41
FEL