Megújult a Kölcsey utcai óvoda Békéscsabán

2019. május 16. 17:17 | Gyemendi Réka

Befejeződött a Kölcsey utcai óvoda felújítása Békéscsabán. A beruházás részeként az épület energetikai korszerűsítését végezték el. Az ünnepélyes projektátadó rendezvényt szerdán tartották az intézményben.

 

 

Dr. Ferenczi Attila tanácsnok köszöntőjében elmondta, hogy a Kölcsey utcai a város egyik legkeresettebb óvodája, hiszen kiváló szakmai gárda dolgozik az intézményben.

 

Kép: Tóth Áron

 

– Összességében azt mondhatom, hogy egy remekül felújították az intézményt. Egy 70 éves épületről van szó, amelyben történtek már kisebb-nagyobb átalakítások, de ez volt a legkomolyabb fejlesztés az intézményben, ami ezáltal korszerűbbé, szebbé, otthonosabbá vált – mondta el dr. Ferenczi Attila.

 

Kép: Tóth Áron

 

A teljes körű energetikai korszerűsítés magában foglalta a homlokzati hőszigetelést és a tetőfödém szigetelését. Emellett kicseréltek 40 nyílászárót, valamint korszerűsítették a teljes fűtésrendszert. Az épület akadálymentesítése is megtörtént, továbbá napelemes rendszert építettek ki.

– Olyan szerencsés helyzetben voltunk, hogy amikor át kellett adnunk a területet, akkor a telephely óvodánk pont bezárt, így a szülők elfogadták, hogy egy hasonló környezetben folyik tovább a nevelőmunkánk. A költözés nekünk nem okozott problémát, amikor pedig vissza kellett jönnünk, akkor a kivitelező és a szakemberek is rendkívül odafigyeltek arra, hogy a munkánkat ne zavarják – ismertette Pribelszki Péterné, intézményvezető.

 

Kép: Tóth Áron

 

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta: a békéscsabai önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként újította fel a Dr. Becsey Oszkár Utcai és Kölcsey Utcai Óvodát. Utóbbi kivitelezési munkái 2018. júniusában indultak és a vártnál jóval korábban befejeződtek.

– A Kölcsey utcai ovi energetikai korszerűsítése az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú pályázati felhívás keretében valósult meg bruttó 40 millió forintból – fogalmazott dr. Sódar Anita.

 

Kép: Tóth Áron

 

A cégvezető hozzátette: a közbeszerzési eljárásban magasabb ajánlatok érkeztek be, mint a rendelkezésre álló összeg, ezért az önkormányzat a közgyűlés döntése alapján 7,4 millió forint önerővel járult hozzá az épület korszerűsítéséhez.

 

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
2022. július 5. 13:47
FEL