Közösségi épületek újulnak meg az Andrássy úton és a Fövenyes utcán

2019. július 1. 13:49 | Kovács Andrea

Közel 140 millió forintos támogatásból valósul meg a Fövenyes u. 1. szám alatti, családsegítőnek és idősek klubjának otthont adó épület, valamint az Andrássy úti 38. szám alatt található társaskör épületének energetikai korszerűsítése.

 

 

Mint az dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője elmondta, a kivitelezés úgy zajlik, hogy közben mindkét épületben munkavégzés folyik. A Fövenyes utcai egykori bölcsőde épületében ráadásul jelenleg két intézmény is üzemel: a családsegítő és gyermekjóléti központ telephelye és nyugdíjas napközi otthon.

 

Fotó: Kugyelka Attila

Itt már több mint nyolcvan ablakot cseréltek ki és 700 négyzetméternyi homlokzatot hőszigeteltek, már csak kisebb belső munkálatok és falak színezése van hátra.

 

Fotó: Milyó Pál

Vandra Gézától, a kivitelező Csaba Komplex Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy mindkét helyen nyílászárókat cserélnek, korszerűsítik a fűtést, és fotovoltaikus kiserőmű is épült, elkészültek a napelemes rendszerek. Az Andrássy úti épületnél a belső hőszigetelési munkálatok mellett az alulról hűlő pincefödémet is szigetelik. Az egykori kúrián fa ablakok lesznek, ezek gyártása folyamatban van.
A tervek szerint 2020 első félévében a kivitelezés befejeződnek, sőt, a Fövenyes utca 1. szám alatti épület esetében a kivitelező előteljesítést vállalt.

 

Fotó: Milyó Pál

A beruházások a TOP-6.5.1-16-BC1-2017-00010 azonosítószámú, Békéscsaba, Fövenyes utca 1. és Békéscsaba, Andrássy út 38. szám alatti önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése projekt keretében valósulnak meg.

 

További programok »

FEL