Újabb három területen épültek kerékpárutak Békéscsabán

2019. március 22. 11:08 | Kovács Andrea

Mintegy 4,5 kilométernyi szakaszon építettek új kerékpárutakat a békési megyeszékhelyen.  Jaminában, a Berényi úton és a CsabaPark környékén lehet ezentúl biztonságosabb körülmények között biciklizni. Békéscsaba önkormányzata a kerékpárforgalmi létesítményeket 813 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatás segítségével hozta létre.

 

 

A három városrészt is érintő közlekedésfejlesztési beruházás a napokban fejeződött be. A Pataki László illetőleg a Franklin utcában különböző kerékpárutak, illetve kerékpársávok létesültek. A Franklin utcai szakaszon az úttestet kiszélesítették a jobb oldalon. A kiszélesített úttest mindkét szélén 1,25 méter széles kerékpár sávot jelöltek ki. A Pataki utcában a Franklin utcától a Stromfeld Aurél utcáig önálló kétirányú kerékpárút létesült, majd a Szarvasi útig egyesített, elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épült.

 

 

A Berényi úton a Széna utcától a Szarvasi útig szintén önálló, kétirányú kerékpárutat alakítottak ki. A kerékpárút Körte sori szakasza az Élővíz-csatorna hídjától a Gyulai útig épült meg az út CsabaPark felőli oldalán, a Gyulai úti szakaszt pedig a CsabaPark bejáratától a Körte sorig, illetve a körforgalomig építették ki – tájékoztatott a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője. Sódar Anita hozzátette: a projekt által érintett kerékpárforgalmi létesítmények forgalomba helyezése megtörtént, üzemeltetésük is megkezdődött.

 

Körte sori új kerékpárút Fotó: Máthé Csongor

 

A kerékpárút  fejlesztések hozzájárulnak a város gazdasági területeinek megközelíthetőségéhez, a munkahelyek gyorsabb elérhetőségéhez, a távoleső városrészek összekötéséhez. Ezek mellett szabadidős és turisztikai célú használata is van, illetve lesz a békéscsabai, illetve Békéscsaba környéki kerékpáros úthálózatnak – hangsúlyozta Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

A biztonságos közlekedést segítő fejlesztések tovább folytatódnak Békéscsabán. A munkálatok már megkezdődtek a Berényi úton a Széna utcától a belvárosig, valamint a Szabolcs és a Kazinczy utcában, illetve az Illésházi úton is.

A fenntartható városi közlekedésfejlesztés megvalósítása Békéscsabán a Körte sor-Gyulai út, a Berényi úti, és a Pataky László- Franklin utcai kerékpárforgalmi létesítmény létrehozásával című projekt azonosítószáma:

TOP-6.4.1-15-BC1-2016-00001                                                                                                                                                                            

További programok »

FEL