Hamarosan elkezdődik a városi piac fejlesztése

2018. július 11. 16:53 | Papp Ádám Sándor

Hamarosan elkezdődhetnek a munkálatok a városi piac területén. A vásárcsarnok kívül és belül egyaránt megújul, bővítik a szabadtéri és a termelői piac fedett részét is.

 

 

A tervek szerint szeptemberben már elkezdődhet a vásárcsarnok külső és belső felújítása, amely a jövőben megteremti a kulturáltabb és kényelmesebb körülményeket mind az árusoknak, mind a vásárlóknak. A projekt részleteiről korábban itt írtunk.

A Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője hangsúlyozta: az első ütem kivitelezésére 90 napjuk van a szakembereknek.

– A padlóburkolat cseréje, az épület teljes akadálymentesítése, az illemhelyek, de a vizes blokk teljes körű felújítása is meg fog történni az első ütemben. Továbbá szeretnénk kialakítani egységes  árusító standokat az épületen belül, illetve a hűtés-fűtési rendszer is teljesen megújul – árulta el Dr. Sódar Anita.

A második ütem 2019-ben indul, amelyben a szabadtéri piacrészben bővítik a tetőszerkezetet, de faházakat is építenek majd. A Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója elmondta: a több, mint 800 millió forintos beruházást úgy ütemezték, hogy az a legkevesebb kellemetlenséggel járjon az árusoknak.

– Ezt a három hónapot át kell vészelnünk. A karácsonyt az árusok garantáltan a csarnokban tölthetik, illetve azok, akik kint vannak, ebben az időszakban a saját helyükön maradhatnak. Jövőre a második ütemmel folytatódik a csarnok fejlesztése – emelte ki Kozma János.

A vezérigazgató hozzátette: a TOP-os fejlesztések után, a Modern Városok Programban elnyert közel 200 millió forintból fogják jövőre felújítani a pavilonsort.

További programok »

Fejlesztéspolitika

Újra teljes hosszában kétirányú a Thurzó utca

Néhány napja már újra lehet a Gyulai út irányából a Deák utca irányába is közlekedni a békéscsabai Thurzó utcán. A gázelosztó vezeték kiváltása után, szeptember harmadik hetében már a burkolatot is újraaszfaltozták, így megindult a kétirányú forgalom az érintett szakaszon.
2020. szeptember 19. 08:59
FEL