Jól halad a belváros felújítása

2018. június 30. 12:39 | Papp Ádám Sándor

A kivitelezők a tervek szerint haladnak Békéscsabán a belváros rehabilitációjának harmadik ütemével – árulta el a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője. Sódar Anita emlékeztetett, hogy a város 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a „Zöld város kialakítása” elnevezésű pályázati felhíváson.

 

 

A belvárost érintő felújítás harmadik ütemében többek között felújítják a Széchenyi ligetet, ahol egy újabb játszóteret alakítanak ki, egyedi elemekkel tűzdelve. Továbbá a kivitelezők a járdák és a kerékpárút burkolatát új kövekkel látják el.

 

Fotó: Tóth Áron

 

De teljes egészében felújítják a Hunyadi teret is, ahol új parkolókat létesítenek és a közlekedési felületek is megújulnak. Az Élővíz-csatorna mentén is zajlott a munka, ahol stéget és kiülő helyeket alakítottak ki.

 

 

Továbbá a Gőzmalom tér is teljesen megújul, amely jelenleg teljes útzár alatt áll. A szakemberek ezekben a napokban is az utak minőségét javítják. A város ezen részén a tér nevére utalva, jelképeket is elhelyeznek majd.

- A járdának és az úttestnek kell még elkészülnie, és akkor komplett lesz a tér rehabilitációja. A Gőzmalom teret három darab malomkerék is színesíti majd, amelyek a tér jelképei is lesznek. Ülőalkalmatosság is lesz, de növényeket is ültetünk bele - árulta el Mochnács Pál, a Bólem Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

 

 

A Kossuth téren is apróbb felújítások történtek. Itt a kivitelezők elvégezték az állomásépület teljes körű rekonstrukcióját, nyilvános illemhelységet hoztak létre, valamint kicserélték a járdaburkolatot is. Dr. Sódar Anita kiemelte: a projektek révén Békéscsaba sokkal élhetőbb várossá válik.

 

 

-A „Zöld város” projektben valósul meg a beruházás, aminek a legfontosabb célkitűzése az élhetőbb környezet kialakítása. Összesen 75 ezer négyzetméter közterület újul meg, amelyből több, mint 50 ezer négyzetméter a növényfelület, a növényrekonstrukció. Ezek nagyon nagy számok, ezért is fontos megemlíteni, hogy még zöldebb lesz Békéscsaba belvárosa - hangsúlyozta a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

A cégvezető hozzátette: a tervek szerint a beruházások idén befejeződhetnek és szeptemberben már a műszaki átadás is megtörténhet.

Az érintett területek fejlesztései a TOP-6.3.2-15-BC1 – 2016-00001 azonosítószámú „Belváros rehabilitáció III. ütem -Munkácsy – negyed program" részeként valósulnak meg.

 

További programok »

Önkormányzati hírek

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2022. december 2. 14:48
FEL