Szemetes és elszíneződött a víz az Élővíz-csatorna partján. De miért?

2018. augusztus 9. 08:53 | Papp Ádám Sándor

Nézőink közül többen is felhívták a figyelmet arra, hogy a belvárosban kialakított stég létesítése óta érzékelhetően elszíneződött a víz. Több lakossági panasz is érkezett, miszerint a szemetelés is egyre gyakoribb jelenség a helyszínen.

 

 

Egy hónappal ezelőtt még teljesen rendezett és tiszta volt az Élővíz-csatorna partja, még az ott található stég átadása előtt. A helyszín azóta közkedveltté vált, sokan töltik itt szabadidejüket.

Dr. Sódar Anita korábban elmondta: az Élővíz-csatorna megszépítése a Zöld Város program egyik eleme, amelynek az a célja, hogy Békéscsabát élhetőbb településsé tegye.

– A lakosság, a fiatalok birtokba vették a területet, jelentősen megújultak a felületek. Stéget alakítottunk ki, kiülő helyeket, valamint kihelyezésre kerül egy kacsacsaládot ábrázoló köztéri műalkotás is a hídfőnél – fogalmazott a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője.

Nézőink közül többen jelezték, hogy az Élővíz-csatorna partjánál a stég létesítése óta elszíneződött a víz, sőt, egyre több a szemét a helyszínen. A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság arról tájékoztatott, hogy az Élővíz-csatorna időnként barna színű vize nem a csatornába került szennyezés miatt alakul ki, hanem természetes folyamatok következménye.

A Kövizig közleményében hozzátette: a szélsőséges természeti és időjárási viszonyok, jelen esetben a kiemelkedően magas lég- és vízhőmérséklet következtében előfordulhatnak ilyen jelenségek. A szemeteléssel kapcsolatban Dr. Sódar Anita elmondta: arra kérik a lakosságot, hogy figyeljenek oda jobban és óvják környezetüket.

További programok »

FEL