Elkezdődnek az ipari park fejlesztések

2019. március 20. 12:15 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Néhány héten belül elkezdődnek az öt hektáros Kétegyházi úti és tizenöt hektáros Csanádapácai úti iparterületek infrastrukturális fejlesztései. A beruházást sajtónyílvános eseményen mutatták be kedden a békéscsabai városháza dísztermében.

 

 

Az összesen 818 millió forint értékű fejlesztésre a város a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert forrást. A beruházásnak várhatóan pozitív hatása lesz többek között a lakosság helyben tartására, a térség munkaerő-tartalékainak kiaknázására – mondta dr. Ferenczi Attila az eseményen.

– A beruházás egyrészt megoldhatja a humánerőforrás problémát, hiszen munkahelyeket teremt. Másodsorban az iparűzési adó szempontjából is – amely a város egyik fő, saját bevétele – jelentős lehet: kérdés, hogy az itt dolgozó cégek milyen értékben tudnak termelést végezni, és ehhez milyen adóbefizetés társul. Ezért összességében nagyon fontos és egy megyei jogú városhoz illő fejlesztésnek gondolkodom a most induló beruházást – hangsúlyozta a tanácsnok.

Dr. Sódar Anita tájékoztatójában elmondta, hogy a nagyobb, Csanádapácai úti iparterületen több mint 1 kilométer hosszú úthálózatot, valamint ivóvíz-, szennyvízhálózatot, csapadékelvezető csatornarendszert, két tűzivíztárolót, és megfelelő közvilágítást alakítanak ki. A kivitelező a kisebb, Kétegyházi úti iparterületen is elvégzi a közművesítést.

– Összesen a két terület 20 hektárt ölel fel, és ennek a fejlesztésére, közművesítésére nyert jelentős összegű forrást Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A kivitelezővel 2019 év elején megkötöttük mind a két területre a kivitelezési szerződést. A munkaterület átadás-átvétel megtörtént január 21-én. A kivitelező jelenleg a munkakezdési engedélyekhez szükséges dokumentumokat szerzi be – emelte ki dr. Sódar Anita. A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője hozzátette: a kivitelezési munkálatok két-három héten belül kezdődhetnek el mind a két területen, a kivitelezésre 570 napja van a nyertes pályázónak.

 

További programok »

FEL