Hangulatosabb lett a Lencsési

2019. október 11. 16:43 | behir

Közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark harmadik ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál téren és a Haán Lajos téren is fejlesztenek.

A „Zöld város kialakítása” pályázat részeként rendezettebb lett Békéscsabán a Szabó Pál tér. Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, a 4. számú választókerület egyéni képviselője elmondta: a beruházás célja az volt, hogy a lakosok számára egy sokkal élhetőbb környezetet teremtsenek.

 

 

–  Azt szerettük volna elérni, hogy hogy az emberek a Lencsési-lakótelepen is minőségi környezetben tudjanak közösségi életet élni. Pergolákat, növényzetet telepítettünk, cserjék és évelő növények teszik barátságosabbá a teret. A terület megszépítése, a környezet hangulatosabbá tétele lebegett a szemünk előtt és erre mintegy 40 millió forint értékben sikerült forrást találni – tudtuk meg dr. Ferenczi Attilától a bejárás során.

A projekt részeként egyébként a Szabó Pál tér másik részén egy fitneszparkot alakítottak ki, valamint bővítették a játszótéren használható eszközök számát is.

 

 

A Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője arról beszélt, hogy Békéscsabán nagyon népszerű a kocogás, a futás. Az atlétika jelentős szerepet tölt be a város életében, amelynek teret kívánnak adni a 740 millió forintos beruházás részeként is. 

–  A Zöld város projektben megvalósul egyrészt a 43 hektáros CsabaPark területének a teljes zöldfelület-kezelése, felújítása, illetve a park újabb játszóterekkel, tematikus játszóparkokkal is bővül. A projekt része egy megközelítőleg 4 kilométer hosszúságú rekortán futópálya, valamint a CsabaParkban egy csúszdapark is lesz majd – sorolta dr. Sódar Anita.

Galéria

További programok »

FEL