Megújul a Trófea és további attrakciókkal bővül a CsabaPark - galériával

2019. február 23. 13:48 | behir

Közel 740 millió forintból hajtják végre a CsabaPark III. ütemének fejlesztéseit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében többek között futópályát és élményparkot alakítanak ki a CsabaParkban, de a forrásból a Szabó Pál tér és a Haán Lajos tér is megújul.

A „Zöld város kialakítása” pályázatának köszönhetően a CsabaPark a III. ütemben további elemekkel bővül, emellett megvalósul az erdőterület rehabilitációja, és cél az eddig fejlesztések egységgé formálása is.

 

A projekt fontos célkitűzése a CsabaPark területének környezettudatos, család- és klímabarát fejlesztése.

 

– A harmadik ütem egyik legfőbb eleme a volt Trófea szálló épületének teljes körű felújítása. Hő- és vízszigetelést kap az épület, megújul a tető, kívül belül megszépül a Trófea, amelynek rendbe tesszük a környezetét is.  Itt a kivitelezési munkák már elindultak, jelenleg a bontási és az alapozási munkálatok folynak. A tervek szerint az épületet egy szolgáltatóházzá alakítjuk át, amely fogadóépületként funkcionálhat majd, és ahol irodahelyiségek kaphatnak helyet – közölte a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője, dr. Sódar Anita.

 

A CsabaPark III. ütemében a parkerdő területén 5,2 km sétautat alakítanak ki, mégpedig a meglévő fák kivágása nélkül, a nyiladékokat követve. A sétaút csak természetes anyagokból készül. A projekt másik fő eleme egy 3,5 kilométer hosszú, korszerű, gumiborítású, rekortán borítású futópálya. Dr. Sódar Anita megjegyezte, hogy Békéscsabán nagyon népszerű a kocogás, a futás, valamint az atlétika is jelentős szerepet tölt be a város életében, ennek kívántak itt is teret adni.

3,5 kilométer hosszú, korszerű, gumiborítású, rekortán borítású futópálya

 

– Szintén fontos elem a Körte sori fogadóépület mellett kialakítandó tematikus élménypark, amelynek elemei játékos módon kapcsolódnak majd a Csabagyöngye szőlőhöz. Az élménypark a CsabaPark első ütemében elkészült, a Csabai kolbászra épülő Óriások konyhája tematikus játszótér méltó folytatása lesz – emelte ki Hanó Miklós alpolgármester, hozzátéve, hogy a parkerdő és a turisztikai attrakciók lehetőséget nyújtanak az aktív pihenésre a békéscsabaiak és az ideérkező turisták számára.

 

Tematikus élménypark

 

A projekt lehetőséget biztosít arra is, hogy a Lencsési-lakótelep tereit felújítsák: a Szabó Pál teret és a Haán Lajos teret korszerűsítik, felfrissítik a zöldfelületeket, bővítik a játszótereket, valamint utcabútorokat helyeznek el.

A tervek között szerepel a továbbiakban drótkötélpálya, mászótorony, vízi színpad, valamint a szánkódombként ismert dombon egy tansípálya és egy hófánk-csúszda kialakítása is.

 

Az erdei tó környékén térvilágítással ellátott szilárd burkolatú sétány épül.

 

A harmadik ütem beruházásai a CsabaPark és környezete fejlesztése a TOP 6.3.2-16 kódszámú, „Zöld város kialakítása” című, TOP-6.3.2-16-BC1-2017-00001 azonosítószámú projekt keretében valósulnak meg.

 

További programok »

Itthon

Gasztro ide üss! – folytatódik a BMC gasztropályázata

A Békéscsabai Médiacentrum gasztronómiai pályázatot hirdetett VAN SÜTNIVALÓNK címmel. A feladat egy otthoni recept elkészítése, amelyet fotón is meg kell örökíteni. A nyertesek értékes ajándékcsomagot kapnak. A kezdeményezéshez több Békés megyei vállalkozás is csatlakozott.
16:24
FEL