Fidesz: A fejlesztéseket és a környezetvédelmet össze kell hangolni

2019. június 21. 14:24 | Szendi Rita

A fejlesztések mellett a környezettudatosság a legfontosabb Békéscsabán – hangzott el a Fidesz-KDNP közgyűlés utáni értékelőjén. A képviselők többek között a bányató sorsát, valamint több beszámolót is értékeltek.

 

 

A békéscsabai képviselő-testület még 2015-ben fogadta el a város Középtávú Ifjúsági Koncepcióját és Cselekvési Tervét. A júniusi közgyűlésen a képviselők értékelték a beszámolót. Kiss Tibor elmondta, hogy ismét egyhangúlag fogadta el a közgyűlés a beszámolót. Az alpolgármester úgy fogalmazott: örömmel látják, hogy nagyon aktív a diákélet Békéscsabán.

A közgyűlés arról is döntött, hogy új szolgáltató biztosítja július elsejétől a diétás gyermekétkeztetést Békéscsabán. Bíró Csaba kiemelte, hogy a lefojtatott eljárás eredményeképpen egy új szolgáltató nyerte el a beszerzést, aki a diétás ételek esetében 18 százalékos térítésidíj-csökkentést javasolt az önkormányzatnak. Hozzátette: ezt a testület elfogadta és támogatta is. A normál étkezési díjak ára 2019-ben nem változik – fogalmazott Bíró Csaba.

A júniusi ülésen az egyik legnagyobb vitát a Kenderföldeknél lévő bányató ügye váltotta ki, amit az önkormányzat egy projekt kapcsán kitermelt termőfölddel töltött volna fel. Dr. Ferenczi Attila a témával kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy a  Fidesz frakciójának álláspontja szerint a városi fejlesztéseket, beruházásokat és a környezetvédelmet össze kell hangolni, meg kell találni annak egyensúlyát. Mint mondta: nem mehet az egyik a másik rovására. Fontos lett volna ebben a helyzetben, hogy az önkormányzat tájékoztassa a képviselőket, valamint a lakosságot is, hogy milyen beavatkozást szeretne megvalósítani – tette hozzá dr. Ferenczi Attila.

További programok »

FEL