Kerekes Attila: Olcsóbb, jobb és rugalmasabb a városgazdálkodási cég

2019. március 29. 14:27 | Kugyelka-Zámbori Eszter

A márciusi közgyűlést értékelte pénteken a Fidesz-KDNP frakció. A képviselők a Csabagyöngye szőlőültetvény és a városgazdálkodási cég közszolgáltatási tervének ügye mellett az oktatási beszámolókra is kitértek a tájékoztatón.

 

 

Az oktatási intézmények beszámolóiról Kiss Tibor alpolgármester beszélt.

– A beszámolókban feltüntetett teljesítmények elismerésreméltók. A közgyűlés hosszasan tárgyalta mind a Békéscsabai Szakképzési Centrum, mind a Békéscsabai Tankerületi Központ tájékoztatóját, és számos kérdést is feltehettünk az igazgatóknak. Emellett a Pedagógiai Oktatási Központ tevékenységét is jelentősnek tartom, hisz az ott dolgozó szakemberek segítik a békéscsabai pedagógusok munkáját is – hangsúlyozta az alpolgármester.

Bíró Csaba már arról beszélt, hogy a város idén is megfelelő szakmai háttérrel fogja biztosítani az öthetes táboroztatást az általános iskolásoknak.

 A szülők jelezték már tavaly is a város felé, hogy szükség van a hosszú évek óta fenntartott nyári napközis táborra, ezért a 2019. évi költségvetésbe be is terveztük ennek a költségeit – tájékoztatott Bíró Csaba.

Dr. Kerekes Attila a Csabagyöngye szőlőültetvénnyel kapcsolatosan elmondta, hogy az ott végzett a kiváló munkát Hoffmann Imre államtitkár egy 10 millió forintos támogatással jutalmazta. Ebből a forrásból a város olyan fűnyírásra is alkalmas munkagépet vásárolt, amellyel a töltés oldalában is lehet füvet nyírni, a képviselő szerint ezzel hatékonyabbá és olcsóbbá vált a városgazdálkodási kft-nek a fűnyírás.

– Összegezve úgy látom – szemben az egyes ellenzéki megállapításokkal –, hogy a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. olcsóbban, jobban és rugalmasabban látja el a feladatát, mintha azokat külső vállalkozókkal végeztetnénk el – mondta el dr. Kerekes Attila. A képviselő példaként említette a fűnyírás tarifáját, amely az önkormányzati cég esetében 4 forint 80 fillér + áfa négyzetméterenként, míg tudomása szerint ennek a feladatnak a piaci ára 12-13 forint négyzetméterenként.

 

További programok »

Közgyűlés

BéBi – közösségi kerékpáros rendszert alakíthatnak ki Békéscsabán

A környezettudatos közlekedést helyezi az előtérbe a BéBi, azaz a Békéscsaba Bike elnevezésű közösségi kerékpáros rendszer. Békéscsaba új képviselő-testülete első soros ülésén megszavazta a hálózat kialakítását, amely a Life integrált projekt részeként jön létre.
2019. december 7. 13:58
FEL