Kocziha Tünde: Fontos a hagyományőrzés, csak nem mindegy, milyen áron

2019. április 1. 17:40 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Hiába nő a Csabagyögye szőlőültetvény terméshozama, ha annak felhasználása nem átgondolt – mondta a Jobbik önkormányzati képviselője hétfőn, a márciusi, békéscsabai közgyűlést értékelve. Kocziha Tünde úgy véli, hogy fontos a hagyományőrzés, ezért támogatta az eredeti ötletet, de véleménye szerint már az első év után látszott, hogy a kitűzött célok nem válnak valóra.

 

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai önkormányzati képviselője szerint a Csabagyöngye szőlőültetvényt üzemeltető cégnek nincs olyan, az üzemeltetésre vagy a későbbiekben tervezett turisztikai fejlesztésekre vonatkozó üzleti terve, amely reményt adna arra, hogy az ültetvény legalább saját magát eltartja.

– Magyarország legdrágább szőlőültetvénye van Békéscsabán. Ha más miatt nem is, de erről biztosan híresek vagyunk. A rendelkezésre álló adatok szerint  egy liter pálinka főzetése 6900 forintba került, szerintem ebben rekorderek vagyunk az országban. Úgy gondolom, hogy ennél sokkal átgondoltabban kellene az adófizetők pénzét felhasználni – hangsúlyozta Kocziha Tünde.

A képviselő a Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. ügyét is kiemelte a márciusi közgyűlésen hozott döntéseket értékelve. Úgy fogalmazott: nagyon örül, hogy a cég országos szinten talán a legalacsonyabb áron vállalja a fűnyírást a békéscsabai közterületeken, de véleménye szerint hiába dolgoznak olcsón, ha nem győzik a munkát.

– Az előterjesztésben szereplő Békéscsabai Városgazdálkodási Kft. közszolgáltatási tervében nem csak a fűnyírás, a virágosítás, valamint a parkosítás szerepel a cég feladatai között, hanem sok karbantartási és fenntartási feladat is. Azt látom, hogy elvesznek a feladatok között és sajnos nem tudják teljesíteni a rájuk bízott munkákat – mondta Kocziha Tünde.

A képviselő hozzátette: a kezdetektől fogva nem támogatta a cég létrehozását, megfogalmazása szerint a cég nem tudja majd ellátni a feladatait.

További programok »

Itthon

FEL