Jobbik: "Kampányüzemmódba kapcsoltak a képviselők"

2019. június 24. 16:10 | Vágvölgyi Nóra

Fejünkre nőtt ez az ültetvény – fogalmazott Kocziha Tünde jobbikos képviselő a békéscsabai közgyűlést értékelő sajtótájékoztatón, hétfőn. Véleménye szerint a Csabagyöngye szőlőültetvény nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanakkor ő is támogatja, hogy külső vállalkozó gondozza tovább a gyümölcsöst.

 

 

A június 20-i közgyűlés hosszúra nyúlt, a képviselőtársak kampányüzemmódba kapcsoltak – fogalmazott Kocziha Tünde. A Jobbik Magyarországért Mozgalom békéscsabai képviselője a vitatott napirendi pontok közül az anyaggödör kérdését emelte ki, melyet ő maga hozott fel a májusi közgyűlésen. Az anyaggödröt azóta körbekerítették és az előzetes döntések alapján termőfölddel töltötték volna fel – emlékeztetett a politikus, aki azt is hozzátette, hogy a legutóbbi ülésen a képviselők úgy határoztak: az ott zajló munkát leállítják és más megoldást találnak a közeli kerékpárút felújításából megmaradt föld elhelyezésére.

Kocziha Tünde örömtelinek tartja, hogy az ott élők fel mertek szólalni az ügyben, a képviselők pedig kivétel nélkül megszavazták a munkálatok leállítását. Jelezte: arról is döntés született, hogy a grémium hasonló kérdésekben a lakosság véleményét is kikéri majd.

A képviselő szerint a Csabagyöngye szőlőültetvény helyzetét bemutató előterjesztés felért egy beismerő vallomással. "A dokumentumból kiderül, hogy komoly veszteséget jelent a városnak a szőlőültetvény fenntartása. A tervezett költség egy évre 13 millió forint, míg a várható bevétel a 3 millió forintot sem éri el" – emelte ki az ellenzéki politikus.

Végül Kocziha Tünde arról beszélt, hogy úgy érzi, az ellenzéki képviselők diszkriminálva vannak a kormánypárti frakció részéről. Kitért rá, hogy nem kap külön meghívót az önkormányzati intézmények rendezvényeire, amennyiben mégis megjelenik az intézményvezető kérésére, akkor biztosan pellengérre állítják a kormánypárti képviselők. Úgy gondolja, hogy ezen a gyakorlaton mindenképpen változtatni kell.

További programok »

Itthon

Kihirdették a Kós Károly Országos Pedagógiai Verseny eredményeit

Idén ötvennégy csapat vett részt a békéscsabai Kós Károly Technikum és Szakképző Iskola pedagógiai témában meghirdetett országos versenyén. A Kós Károly Országos Pedagógiai Versenyt idén második alkalommal szervezték meg, a pályázók a fogyatékossággal élők beilleszkedési lehetőségeit támogató módszereket vagy eszközöket találtak ki és mutattak be. A megmérettetés eredményhirdetését kedden délelőtt rendezték meg a Békéscsabai Szakképzési Centrumban.
18:17
FEL