LMP: Vissza kell állítani az eredeti állapotokat a bányató körül

2019. június 26. 08:38 | Vágvölgyi Nóra

Vissza kell állítani az eredeti állapotokat a bányató körül – hangsúlyozta Takács Péter a békéscsabai közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. A Lehet Más a Politika helyi önkormányzati képviselője szerint a grémium helyes döntést hozott, hiszen leállították az ott folyó munkálatokat, ám jelezte, hogy a feltöltésre szánt föld kérdése még nem megoldott.

 

 

Takács Péter szerint helyes döntés született a bányató kérdésében. Kiemelte: a jelentésben az szerepelt, hogy a tó feltöltése indokolt, mert abban nincs élővilág, pedig mára már fotók is bizonyítják, hogy az anyaggödör körül számos védett állat található.

– A módosító javaslatomat, miszerint azonnali hatállyal állítsák le a bányató feltöltésével kapcsolatos munkálatokat a kenderföldeken, a testület is elfogadta – osztotta meg véleményét az ellenzéki politikus.

Hozzátette: a városvezetés új helyszínt keres a kerékpárutak felújítása során keletkezett földmennyiség elhelyezésére.

Az ellenzéki politikus kiemelte a békéscsabai Ifjúsági Koncepciót is. Emlékeztetett, hogy a dokumentumot 2016-ban egy kutatás előzte meg, melyből kiderült, hogy a megkérdezett fiatalok 56 százaléka nem itt képzeli el a jövőjét. „A fiatalok bár szeretik a várost és élhetőnek tartják Békéscsabát, a válaszadók több mint fele külföldön vagy Magyarország más településén szeretné megkezdeni felnőtt éveit” – emelte ki Takács Péter.

Ugyanakkor a képviselő szerint érdemes újabb ifjúságkutatást végezni, hiszen az utóbbi időben Békéscsaba gazdaságilag megerősödött, amely hatással lehet a városból való elvándorlásra.

A Békéscsabai Kolbászfesztivál helyszínével kapcsolatban a képviselő megjegyezte, hogy Szarvas Péter polgármester levélben megkereste a szervezőt a helyszínváltoztatással kapcsolatban, de arra a mai napig nem érkezett válasz. A jegyek értékesítése már megkezdődött – hívta fel a figyelmet –, a rendezvény helyszíne pedig a CsabaPark.

További programok »

FEL