Macit és léggömböt kaptak a Lencsési Óvoda ballagó gyermekei

2019. június 5. 08:25 | Kovács Andrea

A Lencsési Óvodában már hagyomány, hogy a 3 tagintézménybe járó gyerekek, a pedagógusok és a szülők közös ünnepséggel búcsúznak a tanévtől. A CsabaParkban megtartott rendezvényen a ballagó gyermekek zenés-táncos műsort adtak elő a József Attila Lakótelepi Településrészi Önkormányzat elnökétől, dr. Ferenczi Attilától pedig macit kaptak emlékül.

 

 

A Lencsési óvoda nagycsoportos gyermekei zenés-táncos műsorral búcsúztak szeretett óvodájuktól, társaiktól és az óvónéniktől. Az intézmény 3 épületében, 15 csoportban mintegy 340 kisgyermekről gondoskodnak és már hagyomány, hogy a családokkal együtt ünneplik és zárják le azt a kemény munkát, amelyet a tanév folyamán a pedagógusok a gyerekekkel, szülőkkel, együtt végeztek – mondta el Dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda intézményvezetője.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

A három tagóvodából összesen 80 gyermek ballagott el az idén, akiket elsőként Szarvas Péter polgármester köszöntött. A Napsugár Óvoda körzetének képviselője hangsúlyozta: mindig fontosnak tartja, hogy  személyes találkozzon a békéscsabai családokkal és ha teheti, az óvodai rendezvényekre is ellátogat. Szarvas Péter hozzátette: a Lencsési óvoda a város legnagyobb lakótelepén nyújt óvodai szolgáltatást és az intézménybe íratott gyermekek száma, valamint a szülői visszajelzések alapján mindhárom tagóvoda nagyon népszerű.  Az óvodák infrastruktúrája is folyamatosan fejlődik a  városban. A Zöld Óvoda felújítása már megtörtént a Manóvári és Napsugár Óvoda energetikai korszerűsítés is tervben van– mondta a város polgármestere

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Tímár Ella, a Manóvári Óvoda körzetének önkormányzati képviselője is köszöntötte a gyermekeket és pedagógus nap alkalmából az őket nevelő szakembereket. Tímár Ella elmondta: az évzáró rendezvény az eddig megszokott helyszínéről, a Lencsési közösségi térről az időjárás miatt ugyan beszorultak a CsabaPark rendezvénycsarnokába, de a gyerekek itt is jól érezhetik magukat, szüleikkel, nagyszüleikkel eggyütt tudnak játszani, sportolni.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

Ferenczi Attila, a József Attila- Lakótelepi Településrészi Önkormányzat elnöke a korábbi évek hagyományának megfelelően most is macit adott át minden ballagó gyermeknek. A Zöld Óvoda körzetének önkormányzati képviselője elmondta: gyerekkorának egyik kedvenc mesefigurájával szeretne kedveskedni a Lencsési óvodától búcsúzó minden kisgyermeknek és reméli, hogy évekig, évtizedekig meg fogják őrizni ezt a macit és jó szívvel fognak emlékezni arra az időszakra, amikor a gondtalan gyermekkort töltötték.

 

Fotó: Kovács Dénes

 

A maci mellett ötödik éve hagyomány, hogy repülő kívánság néven léggömböt is kapnak a ballagó gyerekek. Az idei volt az utolsó alkalom, hiszen a Lencsési óvoda tagintézményeiben környezettudatos nevelés folyik, ezért a jövő évben már más meglepetés várja az óvodáktól búcsúzó gyerekeket.

További programok »

Itthon

Opauszki Zoltán: Öt-hét éven belül akár szintet ugorhatunk a turizmusban

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület a közelmúltban tartotta közgyűlését a Szlovák Tájházban, ahol megtárgyalták Békéscsaba turizmusfejlesztési koncepcióját is. Az egyesület elnökével, Opauszki Zoltánnal erről, valamint a térségben rejlő turisztikai lehetőségekről beszélgetett a 7.Tv Csabai Forgatag című műsorában Csiffáry Zsuzsanna műsorvezető.
13:47
FEL