Aranyalma ághegyen – A gyümölcsfogyasztást népszerűsítették a CsabaParkban

Minden az alma körül forgott a CsabaParkban azon a rendezvényen, amelyet a város nagycsoportos óvodásainak rendeztek kedden. A szervezők egy játékos programon keresztül hívták fel a gyerekek figyelmét az egészséges életmód és a gyümölcsfogyasztás fontosságára.

Teljesen megtelt kedd délelőtt a CsabaPark óvodás gyerekekkel. A rendezvényen több mint ötszáz gyermek és nyolc békéscsabai óvoda vett részt. A fiatalok közül többen azt mondták, hogy nagyon szeretik a lédús gyümölcsöt, mert tele van vitaminokkal és nagyon egészséges. A gyerekek izgatottan teljesítették a gyümölccsel kapcsolatos feladatokat. Az ügyességi játékok és az óvodák közötti verseny is jó hangulatban zajlott.

– Azzal a céllal rendezzük már negyedik éve az Almanapot, hogy a gyerekek megismerjék, megszeressék a környezetükben lévő gyümölcsöt, hiszen mindennapi életünkhöz az alma szervesen hozzátartozik. Rengeteg ásványi anyag és C-vitamin van benne. Nagyon szeretik a gyerekek, a legkedveltebb gyümölcsökhöz tartozik, könnyű a gyerekekkel megszerettetni – ecsetelte Dr. Péter Józsefné szervező.

Az Almanap házigazdái fontosnak tartják, hogy a különböző gyümölcsök minél korábban beépüljenek a gyerekek étrendjébe.

– Ha beépítik a táplálkozásukba, megszokják azt, hogy legalább naponta egy almát egyenek, akkor ez felnőttkorukban és a későbbiekben is hasznukra válhat. Szeretnénk, hogyha ezekből a kisgyerekekből egészséges felnőttek lennének. Ez csak egy eleme annak, hogy egészségesek legyenek, azonban a mozgás is szükséges a teljes egészséghez – emelte ki dr. Ferenczi Attila háziorvos.

Az egészséges életmód megismertetése mellett arra is törekedtek a szervezők, hogy az almatermesztés alapismereteibe is beavassák a kicsiket.

 Úgy gondolom fontos, hogy a gyerekek a 21. században is felismerjék, melyik évszakban melyik gyümölcs terem. Szeretnénk továbbadni nekik a tudásunkat, például azt, hogy mi a teendő a gyümölcsös kerttel – fogalmazott Herczeg Tamás tanácsnok.

Az Almanap nemcsak azoknak a gyerekeknek szólt, akik részt vettek a CsabaParkban zajló rendezvényen, hiszen az önkormányzat felajánlásából négy mázsa almát osztottak szét nyolc helyi óvodában.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,