Minden az alma körül forgott a CsabaParkban

2018. szeptember 25. 17:05 | Szendi Rita

Mintegy ötszáz nagycsoportos gyűlt össze a CsabaParkban, hogy részt vegyenek az idei Almanapon. Az ötödik alkalommal megrendezett programban játékos feladatokkal hívták fel az óvodások figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

 

 

Gyerekzsivajtól volt hangos a CsabaPark kedden délelőtt. A gyerekek hét különböző állomáson próbálhatták ki a különféle játékokat és ismerkedhettek meg az egészséges életmóddal, az állomások között pedig megkóstolhatták a gyümölcsöket is.

– A legfontosabb cél, hogy a gyerekek találkozzanak az egészséges életmódhoz kapcsolódó szokásokkal, az almával, mint hagyományos magyar gyümölccsel és a mozgáskultúrával. Ezt a szemléletet formáljuk az óvodásainkban, de nem csak ezen a napon, hiszen mindez az óvodai élet fontos része – mondta el a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda intézményvezetője, Királyné Egri Mónika.

A térség országgyűlési képviselője köszöntőjében arról beszélt, hogy azok a szokások, melyek gyermekkorban alakulnak ki, az ember egész élete során megmaradnak.

– Gyermekkorunkban kialakul az étrendünk, a szokásaink, amelyek egész életünkre kihatnak. Így abban az esetben, ha minél hamarabb találkozunk a pozitív példákkal, annál inkább biztosak lehetünk abban, hogy az életmódunk egészséges lesz felnőttkorunkban. Az almának annyi jó élettani hatása van, hogy felsorolni is nehéz – fejtette ki Herczeg Tamás.

A rendezvényre a Békéscsabai Gyermekélelmezési Intézmény biztosított közel száz kiló almát az óvodásoknak, emellett a héten a gyermekek menüjébe is beépítik ezt a gyümölcsöt.

További programok »

FEL