LMP: Nagyobb összeget kellene fordítani az önkormányzati lakások felújítására

2019. február 26. 18:11 | behir

2019 a választás éve, ez pedig tükröződik a város költségvetésén is – fogalmazott a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. Takács Péter három fő témát érintett értékelőjében, kedden.

 

 

Az LMP önkormányzati képviselője három módosító javaslatot nyújtott be a 2019-es költségvetéshez kapcsolódóan. Takács Péter elsőként azt szerette volna elérni, hogy a Kolbászfesztivál támogatására szánt ötmillió forintot rendeljék az önkormányzati lakások felújítására félretett összeghez, de más javaslatot is tett.

– Békéscsaba kezdje meg a kezelésében lévő dűlőutak mentén a fasorok telepítését. Úgy gondolom, hogy ez egy példaértékű program lehetne Magyarországon. Igen nagy probléma, hogy Békéscsabán az egyénileg megválasztott képviselők rendelkeznek olyan pénzösszeggel, amely felett diszponálnak, a listán bekerült képviselők pedig nem – fogalmazott az LMP önkormányzati képviselője.

Ezekből a javaslatokból azonban egyiket sem szavazták meg a képviselők – tette hozzá Takács Péter. A politikus kiemelte: pozitívumnak tartja, hogy míg tavaly nem szerepelt összeg a rendeletben a nyári napközis tábor megszervezésére, addig ebben az évben hat és fél millió forintot különített el a város erre a célra.  Az önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy nagy vitát váltott ki a karácsonyi vásár ügye is.

– A karácsonyi vásár egy újabban visszatérő témája a közgyűlésnek. Szerintem ennek az az oka, hogy a város nem különített el keretösszeget a vásár támogatására. Ez sajnos most sem történt meg. Úgy lehetne átlátható és tiszta viszonyokat teremteni, ha a város három-ötmillió forintot elkülönítene a célra – fejtette ki az önkormányzati képviselő.

A közgyűlést értékelő sajtótájékoztatón a politikus pozitív változásként kiemelte, hogy míg 2014-ben ezer közfoglalkoztatott volt Békéscsabán, addig a jelenlegi adatok szerint ötszáz fő alá csökkent ez a szám.

További programok »

Itthon

Sporteszközöket adott a BRSE a Napsugárovinak

Könnyített súlyú röplabdákat, valamint egy tollaslabda-hálót adományozott a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület a Lencsési Óvodának. A sporteszközöket szerdán reggel adta át egyesület vezetése és játékosai a gyerekeknek.
2021. december 1. 13:57
FEL