LMP: Továbbra is nagy az igény az önkormányzati bérlakásokra

2019. február 1. 18:04 | behir

Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője az év első közgyűlését követően sajtótájékoztatón értékelte a meghozott határozatokat. Ennek kapcsán felhívta a figyelmet az önkormányzati lakások felújítására, egyúttal kitért a Szeberényi tér és Baross utcán épülő kerékpár út miatti fakivágásokra.

 

 

A képviselő elmondta, hogy a legnagyobb vitát két előterjesztés váltotta ki. Az első a költségvetés első olvasata volt, amelyben kérdésesnek tartotta, hogy a bemutatott, közel 400 milliós hiányt a második olvasat majd hogyan kezeli. Ezt a problémát véleménye szerint a kiadások csökkentése és a bevételek növelése oldhatja meg. Ennek kapcsán hívta fel a képviselő a figyelmet arra, hogy nagy igény van az önkormányzati bérlakásokra, hangsúlyozva, hogy a már meglévő ingatlanok állapota miatt szükség lenne a felújításokra.

– A lakásfejlesztés évek óta az egyik leggyengébb pontja a városi költségvetésnek.  A lakások felújítására szánt minimális összegek kerültek a büdzsébe. Azt gondolom, hogy ebben a költségvetési évben talán lehetne többet fordítani erre a területre – mondta Takács Péter

A másik nagy vitát az úgynevezett „rabszolgatörvény”  váltotta ki. Az LMP-s politikus javaslata arra vonatkozott, hogy az önkormányzat 100 százalékos tulajdonában lévő gazdasági cégeknél ne alkalmazzák ezt a törvényt.

– A szükséges szavazati többséget az előterjesztés nem kapta meg, de úgy gondolom, hogy egy kulturált, elsősorban tényeken alapuló vita folyt ez ügyben – tette hozzá a képviselő.

Takács Péter arról is beszámolt, hogy felszólalt a közeljövőben épülő új kerékpárút kapcsán, amely a Szeberényi tértől a Békési útig tart majd. A kerékpárút nyomvonalán 32 fát már részben ki is vágtak. A képviselő javaslatot tett arra, hogy a fákat, mivel a belvárosban vágták ki, ott is pótolják. Ennek eredményeképp lesz egy helyszíni szemle a környéken, hogy megtalálják a megfelelő helyet a fasor pótlására.

A közgyűlésen azt is szóvá tette, hogy a sárga kukák ürítését végző cég decemberben nem a hónap utolsó szombatján végezte el a hulladék elszállítását, hanem december 19-én, amiről a lakosság  jelentős része nem tudott.

További programok »

FEL