LMP: Megnyugtató, hogy Békéscsaba az egyik legbiztonságosabb város

A májusi, békéscsabai közgyűlés után értékelt a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője.

Takács Péter a rendőrség beszámolója nyomán megnyugtatónak találta, hogy Békéscsaba a legbiztonságosabb hazai városok közé tartozik, hiszen a statisztikák alapján csökkent a bűnözés és javult a nyomozási eredményesség. Ugyanakkor a mutatók javulását nem csak a jó szakmai vezetésnek és a megfelelő apparátusnak, hanem a rendőrség civil szervezetekkel való együttműködésének is betudta, külön példaként említve a Békéscsabán működő négy polgárőr egyesületet.

A zöldpárti politikus kitért az önkormányzat 360 millió forintos hitelfelvételére, amelyből több beruházást is finanszíroz a város. Ezek közt szerepel a jaminai egészségház fejlesztés, amelyet a képviselő is üdvözölt. Takács Péter szót emelt a Békéscsabán – véleménye szerint – jól működő szociális háló mellett, miután a grémium megismerte a családsegítő beszámolóját. Megjegyezte ugyanakkor, hogy nagy szükség van a rendszerre, ugyanis a megyeszékhelyen 220 olyan család él, amelyben az egy főre jutó átlagjövedelem nem éri el a mindenkori öregségi nyugdíjat (28 ezer forint). A szociális témák közt említette, hogy szeptember elsején a gyámügyi törvény változása miatt ezer gyermekenként egy szociális segítőnek kell munkába állnia. A képviselő helyesnek tartja a törekvést, de megjegyezte, hogy az új dolgozók béréhez állami kompenzációra lenne szükség, az önkormányzat ugyanis saját forrásból vélhetőleg nem tudja kigazdálkodni a bérüket.

Takács Péter zárásként a polgármesteri hivatal beszámolójáról beszélt, melyből a kabinetről szóló tájékoztatót emelte ki. Véleménye szerint ugyanis annak működése és a polgármesteri hivatal osztályainak feladatai között sok az átfedés, ezért azt javasolta, térjenek vissza a régi gyakorlathoz, azaz mint mondta, a jelenleg öt fős kabinetre nincs szükség.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,