LMP: Igazságosabbá kell tenni a választókerületi célelőirányzatok elosztását

2018. október 24. 17:35 | Varga Diána

500 ezer forintos képviselői alapot kellene létrehozni minden önkormányzati képviselő számára – ezt szorgalmazza az LMP helyi politikusa. Takács Péter szerint ugyanis nincs egyenlőség a választókerületi célelőirányzatok szétosztásában, ezért javasolja az új rendszer kialakítását. Többek között erről is beszélt a közgyűlés határozatait értékelve szerdán.

 

 

Továbbra sincs egyenlőség egyénileg és listán megválasztott képviselő között – mondta az LMP politikusa. Takács Péter szerint hiába szigorodott a választókerületekhez rendelt közpénz elosztása, a rendszert, mint mondta, igazságosabbá kellene tenni.

– A jelenlegi választókerületi célelőirányzat elsősorban az egyénileg megválasztott képviselőket preferálja a listáról a közgyűlésbe kerülő képviselőkkel szemben. Ezt a helyzetet orvosolni lehetne egy képviselői alap létrehozásával, amelyből minden képviselő azonos arányban kapna támogatást és azonos összeg felett diszponálna – jegyezte meg a politikus.

A Lehet más a Politika önkormányzati képviselője az adventi vásárral kapcsolatban azt mondta, pályázat útján kellene kiválasztani a szervezőt.

– Pályáztatás esetén három-négy millió forintot lehetne elkülöníteni a célra, ez esetben ki lehetne dolgozni azt az elvárásrendszert, amely többször megfogalmazódott a közgyűlési vitában is.  Az, aki nyer a pályázaton, a támogatás fejében a vásárt úgy rendezni meg, ahogy azt sokan elvárnák – szögezte le Takács Péter.

A képviselő a költségvetés módosításáról azt mondta: hiába emelkedett a büdzsé főösszege, az feladatokkal terhelt, és továbbra is bizonytalan, hogy év végén teljesül-e minden vagyoni bevétel.

További programok »

FEL