Takács Péter: Gazdasági szemlélettel kell működtetni a szőlőültetvényt is

2018. március 27. 19:39 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Takács Péter véleménye szerint a szőlő ültetvényt a lehető legracionálisabban kell működtetni. Az LMP politikusa emellett kiemelte: pozitívnak tartja, hogy a szociális szférában nem emelt díjakat a város, valamint az ágazatban dolgozó egyesületek is kaptak támogatást.

Takács Péter emlékeztetett arra, hogy a közgyűlés még 2010-ben egyhangúlag döntött a Stark-örökség megőrzéséről: a Csabagyöngye szőlőültetvény és egy olyan turisztikai célú hely létrehozásáról, ahol be lehet mutatni Stark Adolf életútját, a Csabagyöngye szőlőt és az ültetvényt is, akár borkóstolókkal egybekötve. Hozzátette: a látogatóközpont azóta sem készült el.

–Azt gondolom, hogy ezt a programot folytatni kéne. Egyébként pedig az a véleményem, hogy mint mindent, a szőlő ültetvényt is a lehető legracionálisabban, gazdasági szemlélettel kell működtetni - hangsúlyozta Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője.

A politikus emellett kitért a DAREH ügyére is. Véleménye szerint nem elfogadható, hogy csak a társulás fenntartásához szükséges hozzájárulás legyen lakosságszám arányú.

– Jelenleg egy négyszáz fős, vagy egy száztíz fős településnek ugyanakkora szavazata van, mint a hatvanezres Békéscsabának. Szerintem ez nem tartható. Azt gondolom, hogy más városokkal együtt Békéscsabának is mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy lakosságarányos legyen a szavazati arány. Szerintem ez ahhoz is szükséges, hogy hatékonnyá váljon a DAREH működése - emelte ki Takács Péter.

Az LMP önkormányzati képviselője elmondta: a pozitív döntések sorába tartozik, hogy a szociális intézményekben a térítési díjak ebben az évben nem nőnek, a bölcsődékben pedig továbbra is csak étkezési díjat szednek a szülőktől. Takács Péter szerint szintén jó hír, hogy a város folytatja azt a többéves gyakorlatot, miszerint a szociális területen dolgozó, hiánypótló tevékenységet végző civil szervezeteknek jelképes összegű támogatást ad, amely összegek az érintetteknél, a pályázataik révén akár meg is többszöröződhetnek.

 

 

 

További programok »

Itthon

FEL