LMP: Önfenntartó attrakciók kellenek a Munkácsy-negyedbe

2017. május 3. 15:19 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Az a legfontosabb, hogy a város hatékonyan használja fel a Munkácsy-negyedre szánt több mint 4 milliárd forintot – mondta az LMP önkormányzati képviselője. Takács Péter szerint önfenntartó attrakciók kellenek. A politikus a legutóbbi közgyűlés után értékelte a meghozott határozatokat.

A beszámolók közgyűlésének nevezte az április ülést Takács Péter, a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. Hangsúlyozta: Ő csupán egyetlen beszámolót nem fogadott el, a Nemzetiségi, Érdekegyeztető, Külkapcsolati és Egyházügyi (NÉKE) Bizottságét. A képviselő szerint rendkívül szűkszavú tájékoztatót nyújtott az előző éves munkájáról a NÉKE Bizottság, főleg ahhoz képest, hogy Békéscsabának mennyire szerteágazó nemzetközi kapcsolatai vannak. Az áprilisi közgyűlésen módosító javaslatot tett az LMP képviselője a Szervezet és Működési Szabályzat napirendje kapcsán.

– Minden választott tisztségviselőnek, tehát polgármesternek, alpolgármesternek, tanácsnoknak, bizottsági elnöknek van előterjesztési joga. Korlátozott módon lehetősége van erre a részönkormányzati vezetőnek is, kivéve a képviselőknek. Ezért próbálom elérni az SZMSZ módosítását. Ez azt jelentené gyakorlatilag, hogy a képviselő bizonyos ügyekben közvetlenül fordulhatna a közgyűléshez – mondta el Takács Péter.

A Munkácsy-negyed terveire vonatkozó előterjesztés is vitát gerjesztett az áprilisi ülésen.

– Az a legfontosabb feladata a városnak, hogy a Munkácsy-negyedre tervezetten ráköltött mintegy 4,1 milliárd forint - ami Békéscsaba vonatkozásában óriási összeg - az valóban a leghatékonyabban legyen elköltve. Ez alatt azt értem, hogy a program végén valójában annyi turista legyen a városban, hogy az itt létrejött attrakciók önfenntartóak legyenek – hangsúlyozta Takács Péter.

Az áprilisi ülésen vitát kavart a hulladékgazdálkodás kérdése is. Takács Péter szerint azzal, hogy a jelenlegi szolgáltatótól megvonta a szakhatóság a megfelelőségi tanúsítványt, indirekt módon segítik a várost abban, hogy a DAREH Bázis Zrt.-vel kössön szerződést, ami véleménye szerint nem feltétlenül jó a városnak.

 

A hírről készült videó anyagunk:

További programok »

FEL