Takács Péter: Két megoldás van a költségvetési hiányra

Nehéz helyzetben van Békéscsaba a 2018-as költségvetést tekintve, de van megoldás – fogalmazott az LMP önkormányzati képviselője. Erről beszélt Takács Péter azon a sajtótájékoztatón, amelyen a januári közgyűlés döntéseit értékelte. A képviselő pozitív folyamatként emelte ki azt, hogy egyre kevesebb közfoglalkoztatott dolgozik a békési megyeszékhelyen, ugyanakkor hozzátette, a bérük továbbra sem emelkedik.

Az 544 millió forintos költségvetési hiányra két megoldás van, a kiadások csökkentése és a bevételek növelése – fogalmazott az LMP önkormányzati képviselője. Takács Péter kiemelte: Békéscsaba rendelkezik bizonyos vagyoni portfólióval, amely értékesítésével jelentős bevételre tenne szert a város. Azt viszont nem támogatja, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokat eladja a város.

– A portfólióban sajnos szerepelnek az önkormányzat tulajdonában lévő lakások is. Nem hinném, hogy a költségvetési hiány csökkentése miatt el kellene adni a város nagyságához képest kicsinek számító lakásállományt – fogalmazott a képviselő.

Takács Péter arról is beszélt, hogy egyre több közfoglalkoztatott helyezkedik el az elsődleges munkaerőpiacon, de problémásnak látja, hogy a közmunkások bére nem emelkedett az előző évhez képest.

 A jelenlegi összegekből családot fenntartani rendkívül nehéz, sőt, nem lehet. Megélni is eléggé problematikus belőle. Ezt azért is furcsának tartom, mert a gazdaság teljesítménye lehetővé tenné, hogy a kormány központilag emelje a közfoglalkoztatottak bérét is – tette hozzá az LMP politikusa.

A képviselő az Arany János kollégium melletti fakitermelésről azt mondta, rossz döntés volt nagy területen egyszerre sok fát kivágni, hiszen a védett madarak így elvesztették természetes élőhelyüket.

 

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , , , ,