LMP: Egy olyan törvényjavaslat a cél, ami az emberek érdekeit szolgálja

2018. november 29. 11:45 | Szendi Rita

A Lehet Más a Politika a közelmúltban indította el a helyi ügyek kampányát, melynek lényege, hogy a szervezet elnökségi tagjai országos körúton vesznek részt és mérik fel a lakossági igényeket, problémákat a helyi szervezeti vezetők segítségével.

 

 

Sok Békés megyei út még mindig rendkívül rossz állapotban van – hangsúlyozta az LMP Békés megyei szerveztének elnöke a sajtótájékoztatón. Takács Péter elmondta: korábban már tettek javaslatot ennek javítására, akkor azonban nem kapott többséget a parlament előtt, de – mint elmondta – jövőre újra benyújtják ezt a javaslatot.

– Annak ellenére teszünk újra javaslatot, hogy 2002 óta hangzott el felelős politikusok szájából az az ígéret, miszerint az M44-es minél előbb meg lesz építve autóútnak vagy gyorsforgalmi útnak. Mindenképpen pozitív lépés, hogy végre elkezdődött a kivitelezés, de ennek ellenére azt gondolom, hogy rendkívül fontos a belső úthálózat rendbetétele, hisz ez például a munkaerő mobilitást alapvetően befolyásolja – fejtette ki a Lehet Más a Politika Békés megyei szervezetének elnöke.

Az ország különböző pontjairól összegyűjtött javaslatokból egy törvényjavaslatot állítanának össze és ezt nyújtanák be az Országgyűlésnek – mondta az LMP elnökségi tagja.

– Azt látjuk, hogy Kelet-Magyarország, a Dél- és Észak-alföldi régió az, amelyik még mindig a legjelentősebb problémákkal küszködik  a magyar gazdaságban. Nyilvánvalóan erre a területre fokozottan kell koncentrálni és nagyon sok jó javaslat érkezett már az eddigiekben is a területi szervezetektől – fejtette ki az LMP elnökségi tagja, dr. Józsa László.

A politikus hozzátette: a kampány elsődleges célja, hogy a problémákra valós megoldást találjanak.

További programok »

FEL