LMP: Nehéz helyzetben van az idei költségvetés

2018. november 23. 16:01 | Szendi Rita

Várhatóan nem teljesülnek a vagyoni bevételek a 2018-as költségvetésben – fogalmazott a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. Takács Péter szerint jelenleg mintegy 120 millió forint hiányzik a város kasszájából.

 

 

Az LMP-s képviselő kiemelte, már tavaly többen felhívták a figyelmet a 2018-as költségvetés veszélyeire.

– Ez sajnálatos módon részben már teljesült, mert a legutóbbi közgyűlésen, amikor tárgyaltuk a költségvetés teljesítését, tényként lehetett kezelni, hogy várhatóan 120-130 millió forint vagyoni bevétel nem folyik majd be. Azért is nagyon szurkolunk, hogy az iparűzési adó teljesüljön, mert jelenleg onnan is hiányzik több száz millió forint – fogalmazott Takács Péter.

A politikus hozzátette: a jövő évi költségvetéshez más szemlélet szükséges. Az LMP képviselője szerint jó döntés született a Trefort utcai telekkel kapcsolatban.

– A piac mostani fejlesztését követően, a Modern Városok program részeként újra jön egy nagyon komoly, több milliárd forintos beruházás. Ez egyrészről megemeli majd ennek a teleknek az értékét, másrészről pedig azért is döntött helyesen a képviselőtestület a megtartás mellett, mert a beruházás befejezését követően nem lesz telek a piac környékén önkormányzati tulajdonban – fejtette ki a Lehet más a Politika önkormányzati képviselője.

Takács Péter hozzátette: a képviselőtestület elfogadta a Szigliget Utcai Óvoda tanuszodájának költségvetését is, amelynek többletköltségeit az önkormányzat támogatja.

További programok »

Közgyűlés

Ünnepi Megyegyűlésen díjazták a megyéért dolgozó szakembereket

Ünnepi Megyegyűlésen adták át a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése által létrehozott "Elnöki elismeréseket", "Békés Megyéért" kitüntetéseket és a "Polgárokért" díjat. Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott, valamint Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át az elismeréseket.
2020. szeptember 3. 15:17
FEL