LMP: Nehéz helyzetben van az idei költségvetés

2018. november 23. 16:01 | Szendi Rita

Várhatóan nem teljesülnek a vagyoni bevételek a 2018-as költségvetésben – fogalmazott a közgyűlés után tartott sajtótájékoztatóján a Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője. Takács Péter szerint jelenleg mintegy 120 millió forint hiányzik a város kasszájából.

 

 

Az LMP-s képviselő kiemelte, már tavaly többen felhívták a figyelmet a 2018-as költségvetés veszélyeire.

– Ez sajnálatos módon részben már teljesült, mert a legutóbbi közgyűlésen, amikor tárgyaltuk a költségvetés teljesítését, tényként lehetett kezelni, hogy várhatóan 120-130 millió forint vagyoni bevétel nem folyik majd be. Azért is nagyon szurkolunk, hogy az iparűzési adó teljesüljön, mert jelenleg onnan is hiányzik több száz millió forint – fogalmazott Takács Péter.

A politikus hozzátette: a jövő évi költségvetéshez más szemlélet szükséges. Az LMP képviselője szerint jó döntés született a Trefort utcai telekkel kapcsolatban.

– A piac mostani fejlesztését követően, a Modern Városok program részeként újra jön egy nagyon komoly, több milliárd forintos beruházás. Ez egyrészről megemeli majd ennek a teleknek az értékét, másrészről pedig azért is döntött helyesen a képviselőtestület a megtartás mellett, mert a beruházás befejezését követően nem lesz telek a piac környékén önkormányzati tulajdonban – fejtette ki a Lehet más a Politika önkormányzati képviselője.

Takács Péter hozzátette: a képviselőtestület elfogadta a Szigliget Utcai Óvoda tanuszodájának költségvetését is, amelynek többletköltségeit az önkormányzat támogatja.

További programok »

Közgyűlés

Hajrá Békéscsaba: Igazán konstruktív volt a közgyűlés

A november 4-én tartott képviselő-testületi ülés igazán építő jellegű közgyűlés volt – hangzott el a Hajrá Békéscsaba Egyesület kedden délelőtt tartott sajtótájékoztatóján. Mint azt Nagy Ferenc gazdasági ügyekért felelős alpolgármester kifejtette, örült az együttműködő hangulatnak, s annak is, hogy a politikai viták helyett ezúttal az érdemi kérdések kerültek előtérbe.
2021. november 9. 16:28
FEL