Kacsacsaládot ábrázoló szoborral gazdagodott Békéscsaba

2018. október 26. 18:12 | Gyemendi Réka

Elhelyezték Boros Péter szobrászművész kacsaszobrát pénteken, az Árpád soron. A bronzból készült alkotás a Belváros rehabilitáció III. üteméhez, ezen belül a Munkácsy-negyed programhoz kapcsolódik.

 

 

A kacsaetetés népszerű kikapcsolódás a békéscsabaiak körében, sokan kifejezetten ezért látogatnak el az Élővíz-csatornához, ez idén nyáron sem volt másképp. Az arra járók most már az év minden időszakában találkozhatnak a nagy népszerűségnek örvendő madarakkal egy bronz szobor formájában. Az alkotás ötlete a Munkácsy-negyed kivitelezőjétől, Szabó Tamástól származik - ő kérte fel Boros Pétert az alkotás készítésére. A művész elmondása szerint mintegy három hónapot vett igénybe a közel 100 kilogrammos szobor elkészítése.

– Előbb rajzvázlatokat készítettem, ezután agyagból, majd gipszből készítettem el a szobrot. Alkotás közben jött az ötlet, hogy legyen a figurákon babos kendő és kalap. Sok helyszínen gondolkoztunk Tamással, végül a város döntött arról, hogy ide kerüljön a szobor – ismertette a részleteket az alkotó.

 


A vadkacsa család elhalad a bíróság épülete előtt – így szeretné a művész elnevezni alkotását. Hozzátette: a szobor kitelepítésével megvárták a térfigyelő kamerák elhelyezését, ezáltal még nagyobb biztonságban tudhatják az alkotást.

 

Boros Péter

 

További programok »

FEL