Újabb óvodát adtak át, ezúttal a Lenkey utcait

2017. november 16. 10:03 | behir.hu

Átadták a Lenkey utcai óvodát, amely pár hónap leforgása alatt teljesen megújult. A 140 millió forintba kerülő beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével valósult meg.

 

Pár hónapja még így nézett ki a Lenkey utcai óvoda. Az épület nyáron még nyílás-záró kicserére, hőszigetelésre, külső és belső festésre, új tornaszoba építésére, valamint az udvar teljes átalakítására várt. Mára azonban az intézmény teljesen megújult.

[gallery columns="1" size="large" ids="62976,62975,62974,62973" orderby="rand"]

 

– Amikor 2017 márciusában átadtuk az épületet munkaterületként a kivitelező számára, egy felújításra és bővítésre szoruló épületről volt szó. Ma egy gyönyörűen felújított, 21. századi követelményeknek mindenben megfelelő intézményben állunk – fogalmazott az avatóünnepségen Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője.

A beruházás részben a modern környezet kialakítását szolgálja.

– A Lenkey utcai óvodában eddig is nagyon magas színvonalú pedagógiai munka folyt. A korszerű, megújult környezet, az új helyiségek, ilyen például a tornaszoba, a fejlesztőszoba, a megújult udvarunk ennek a pedagógiai munkának a színvonalát emeli – hangsúlyozta a Lenkey utcai óvoda vezetője, Szegfű Ferencné.

Békéscsaba alpolgármestere arról beszélt, hogy a városvezetés nagy figyelmet fordít a megfelelő környezetének kialakítására a gyermekek számára, valamint a neveléshez szükséges szakmai tudásra.

– Mindenkinek, akinek van gyermeke, tudja, hogy ők a legfontosabbak. Ha egy ilyen környezetben -  mint a Lenkey utcai intézményben -  nevelkedik egy gyermek, ahol a szakmai tudás is rendkívül magas szinten áll, akkor kétségtelen, hogy oktatásuk jó kezekben van – szögezte le Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere.

Jövő héten újabb felújított óvodát adnak át. A Tábor utcai intézményben hasonló beruházás zajlott le, ez egyben a több, mint 300 millió forintos projekt utolsó eleme.

 

 

További programok »

FEL