Átadták a Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda energetikailag korszerűsített épületét

2019. május 25. 08:46 | Szabó Rita

Hivatalosan is átadták a Penza Lakótelepi és dr. Becsey Oszkár Utcai Óvoda Becsey utcai, energetikailag korszerűsített épületét csütörtökön. Az intézményt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, 43 millió forintból újították fel.

 

 

Az óvoda épületén klasszikus energetikai felújítást hajtottak végre, amely segíti az intézmény energiagazdálkodását.

– Az idei tél után már láthatóak azok a mutatók, amelyek bizonyítják, hogy jócskán van megtakarításunk, úgyhogy nagyon örülünk ennek a felújításnak - árulta el Nagyné Kerekes Anikó, az óvoda vezetője.

 

Fotó: Milyó Pál

 

A felújításnak köszönhetően a külső falakat, az épület pincefödémjét és a padlásfödémjét hőszigetelték. Kicserélték az épület homlokzati ablakait és ajtóit. Megtörtént a gazdaságtalanul működő kazán cseréje, valamint a meglévő radiátorokra termosztatikus szelepet építettek. A melegvíz-ellátás korszerűsítését állótárolós vízmelegítő beépítésével oldották meg, valamint napelemes rendszert is telepítettek az óvoda tetejére. A projekt megvalósítása során új akadálymentes bejáratot, külső rámpát, akadálymentes vécét is kialakítottak - árulta el dr. Sódar Anita a Békéscsabai Városfejlesztési Kft. cégvezetője.

 

Fotó: Milyó Pál

 

Mint azt Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a 43 milliós forintos beruházást Békéscsaba önkormányzata további 5 millió forinttal egészítette ki, annak érdekében, hogy teljeskörű legyen az óvoda korszerűsítése.

Szarvas Péter polgármester az ünnepségen elmondta: fontos, hogy megfelelő körülmények kötött legyenek a gyerekek,  ezért a város kiemelten kezeli az óvodai fejlesztéseket.

 

Fotó: Milyó Pál

 

– Szinte minden óvodánkat érinti fejlesztés. Jelenleg is zajlanak Jaminában felújítási munkák,  ezt követően pedig a Lencsési három ovija közül kettő, a Napsugár és a Manóvárovi energetikai fejlesztése is megvalósul majd, illetve a Ligeti sori oviban is korszerűsítéseket tervezünk - fogalmazott Szarvas Péter.

A városvezetők bíznak abban, hogy Dr. Becsey Oszkár utcai óvoda további korszerűsítése még az idei évben megvalósul.

 

Fotó: Milyó Pál

 

 

További programok »

FEL