Jól haladnak a békéscsabai óvoda- és bölcsődefelújítások

2018. július 26. 18:34 | Papp Ádám Sándor

Békéscsaba számos nevelő és oktató intézményét újítják fel nyáron a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével. Közel ötszázmillió forintból újul meg a Szegfű utca 11 szám alatti óvoda, a 3. számú bölcsőde, de a Lencsési úti Zöldovit is korszerűsítik.

 

 

A jaminai szegfű utcai óvodát 105 millió forintból újítják fel és bővítik ki. Az intézményhez új szárnyat építtetek, amely fejlesztőszobával, szertárral és tornateremmel is kiegészült. Az intézményvezető-helyettes elárulta: bízik abban, hogy az új nevelői év elejére már visszaköltözhetnek az óvodába.

– 2018 márciusában adtuk át az óvoda udvarának egy részét. Ott egy új építkezés indult el: tornaszobát, fejlesztőszobát, illetve szertárat építettek. Június elsején ürítettük ki az intézményt, addig zajlott az óvodai élet. A gyerekeket a székhely óvodánkban, a Szegfű utca 87-89 szám alatti óvodában helyeztük el – emlékeztetett Pappné Vántus Mária.

A Lencsési út 15 szám alatti óvoda (Zöldovi) épületét is felújítják, ahol szintén nyílászárókat cseréltek, korszerűsítették a csoportszobákat, illetve tornaszobával bővült az intézmény.

 

 

– Több mint negyven éves az óvoda épülete, így szükség volt a felújításra. Nagy öröm, hogy új tornaszobát kapnak a gyerekek, hiszen a korábbi években át kellett járnunk az iskolába, illetve a Lencsési óvoda másik épületeibe tornázni. A bővítmény nagy segítség lesz számunkra – fogalmazott Dr. Erdeiné Gergely Emőke.

Békéscsaba belvárosában 120 millió forintból újítják fel a 3. számú bölcsődét. Az intézményben a férőhelybővítés mellett multifunkciós termet alakítanak ki, de nagyobb lesz a játszóház is. Az intézmény összes nyílászáróját lecserélik és napelemeket szerelnek az épület tetejére. Bogár Éva elárulta: az intézmény felújítása kívülről már majdnem kész, a szakemberek a következő pár hónapban az épület belsején dolgoznak majd.

– Szerkezetileg már felhúzták a bővítményt, illetve a nyilászárók cseréje is megtörtént. A tetőn egy nagyteljesítményű napelemhálózat kapott helyet, mely jelenleg kialakítás alatt áll. Egy multifunkcionális terem kialakítása van még hátra, amely társasági, illetve közösségi rendezvények színtere lehet az intézményben – hangsúlyozta Bogár Éva.

A tervek szerint a két óvodát már augusztus végén birtokba vehetik a gyerekek, a bölcsőde felújítását pedig októberben fejezik be.

További programok »

Önkormányzati hírek

Opauszki Zoltán: A fás szárú növények védelme még nagyobb hangsúlyt kap Csabán

Opauszki Zoltán, Békéscsaba környezetvédelmi tanácsnoka még múlt év szeptemberében kezdeményezte önkormányzati rendelet megalkotását a fás szárú növények védelméről, és a területek biológiai aktivitásértékének fenntartásáról. A szakmai és társadalmi egyeztetések után, Békéscsaba közgyűlése a legutóbbi ülésén fogadta el a rendeletet, amelyről az ötletgazdát kérdeztük.
2022. szeptember 26. 10:10
FEL