42 év után megújult a tarhosi óvoda épülete

2018. január 4. 13:07 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több mint 47 millió forintból korszerűsítették a tarhosi óvoda épületét. A település polgármestere szerint a beruházásra azért volt szükség, mert az elmúlt 42 évben a nyeregtető kialakításán kívül nem újítottak fel semmit az ingatlanon. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban elnyert forrásnak köszönhetően most már korszerű óvodába járhatnak a gyerekek a községben.

A kivitelező cég munkatársai 2017 augusztusában kezdték el és év végére fejezték be a kivitelezési munkálatokat, így teljesen megújult az 1975-ben elkészült épület és az új eszközök beszerzése is folyamatban van.

– Még a ’75-ös ágyakon aludtak a gyerekek, a ’75-ös székeken ültek – amin azt hiszem, hogy én is ültem gyerekkoromban. Nagyon lepusztult állapotban voltak a kültéri és a beltéri játékok is. Már nem a kornak megfelelőek voltak az eszközök, ezért pályáztunk erre a lehetőségre, amit támogatott a minisztérium és a megyei önkormányzat is - mondta el Kürti Sándor, Tarhos polgármestere.

A projektnek köszönhetően a Mosolygós gyermekek óvoda homlokzatát hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtésrendszerét és akadálymentesítettek egy mosdót, valamint a bejáratot is.

– Úgy gondolom, hogy egy település, és egy ország is akkor jár jó úton, hogyha a legkiszolgáltatottabbakat, tehát az időseket és a minél fiatalabb korosztályt, az óvodásokat támogatja - emelte ki dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

Tarhos önkormányzata és a Békés Megyei Önkormányzat konzorcium formájában valósította meg a beruházást.

– A megyei önkormányzat egy 27 fős stábot épített ezeknek a projekteknek a levezénylésére. Egyrészt meghoztuk korábban azokat a döntéseket, amelyek megalapozták az egész területfejlesztési operatív programot. Kidolgoztuk a program részleteit. És nagyon sok területen, a megyének közel felén a lebonyolítástól egészen az átadásig, sőt a projekt fenntartásáig részt veszünk ebben - hangsúlyozta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban a több mint 47 millió 700 ezer forintos támogatásnak köszönhetően megújult az ingatlan és a következő hetekben az új bútorzat, a fejlesztő és a kültéri játékok is megérkeznek Tarhosra.

 

 

További programok »

FEL