Korszerűsítették a tarhosi idősek klubjának épületét

2018. január 9. 13:10 | Kugyelka-Zámbori Eszter

Több mint 40 millió forintból teljesen felújították a tarhosi idősek klubját. Az ingatlan energetikai korszerűsítésére az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból nyert forrást. Az intézmény fenntartója a támogatásból a különböző szociális szolgáltatásokhoz és az egészségügyi ellátáshoz szükséges új eszközöket is beszerzi a következő hetekben.

Augusztusban kezdődtek el a felújítási munkálatok a tarhosi idősek klubjában. Az egykori állatorvosi szolgálati lakás már évek óta az idősek szociális ellátását szolgálja, de a település polgármestere szerint az épületet a hetvenes évek óta nem tudták fejleszteni.

– A településen is élnek mozgáskorlátozott idősek, ezért feljárót építettünk, illetve akadálymentesített mosdókat is kialakítottunk. Az épület a mai követelményeknek megfelelően alakítottuk át. Emellett az is nagyon fontos szempont volt, hogy az idősek jobban érezzék magukat, kellemesen töltsék itt az időt, ezért pályáztunk erre projektre - mondta el Kürti Sándor, Tarhos polgármestere.

Az elmúlt hónapokban a 40 millió forintos támogatásnak köszönhetően az épületet teljesen rendbe hozták – homlokzatát hőszigetelték, kicserélték a nyílászárókat és a fűtésrendszerét is korszerűsítették.

– Az idősek itt fogják tölteni a mindennapjaikat. Azért nagyon lényeges ez a fejlesztés, mert egy ilyen épület működtetése – egy ilyen beruházást követően – a korábbi költségeknek körülbelül az 50 százalékára csökken - emelte ki dr. Kovács József országgyűlési képviselő.

Tarhos önkormányzata és a Békés Megyei Önkormányzat konzorcium formájában valósította meg a beruházást.

– A tarhosi projekt az elsők között van, amelyiknél már látszik, hogy milyen célt szolgál. Látszanak a fejlesztések mögött azok a tarhosi emberek, akik ezt nap, mint nap igénybe veszik majd. Úgy gondolom, hogy akik betérnek majd az épületbe, egy sokkal magasabb nívójú és ellátási színvonalat nyújtó helyen tölthetik el szabadidejüket - hangsúlyozta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke.

Az új berendezések tavasszal érkeznek meg a tarhosi idősek klubjába.

 

 

További programok »

FEL