Hamarosan átadják a felújított jaminai egészségházat

2018. július 5. 07:45 | Papp Ádám Sándor

Hamarosan befejeződik a jaminai egészségház teljes felújítása. A rekonstrukció 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásból, valamint a város vezetők döntése alapján további 58 millió forint önerőből valósulhatott meg. A lakosság a tervek szerint július közepén veheti használatba a komplexumot. 

 

 

A munkálatok az orvosi rendelő melletti lakóépület lebontásával kezdődtek, amelyet a szakemberek teljeskörűen felújítottak és áprilisban már át is adtak. Jelenleg ebben az épületben rendelnek a háziorvosok és a fogorvosok. Ezután a két épületrész között egy folyosót alakítottak ki, amely biztosítja az átjárást a két szárny között.

 

 

A főépületben teljesen felújították a rendelőket, így az orvosok modern környezetben fogadhatják betegeiket. Már csak pár apró simításra van szükség az épület belső és külső részén. A bejáratnál a műkő elhelyezése, az épület külső burkolása a járdaburkolat visszaépítése, valamint a hátsó udvar rendezése és tizenöt fa ültetése van hátra.

- A külső homlokzat hőszigetelése, színezése befejeződik a napokban. A belső részen még a linóleum készítése van folyamatban, a burkolások készen vannak, a villanyszerelés felszerelvényezése van hátra, és a napelemeknek a bekötése - emelte ki Mochnács Pál, a Bólem Építőipari és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatója.

A beruházás egyik fő célkitűzése az épület energetikai korszerűsítése volt. Ezt a megfelelő hőszigeteléssel, modern homlokzati nyílászárók beépítésével, valamint az elektromos és a fűtésrendszer megújításával érték el – árulta el a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft cégvezetője. Dr. Sódar Anita kiemelte: fontos szempont volt az épületbe érkezők komfortérzetének növelése is.

 

 

- A volt rendelőintézetben fog rendelni a hat háziorvos, illetve a három fogorvos, ők már a végleges helyükre költöztek. Az emeletes épület földszinti részén kap helyet a házi gyermekorvos, az emeleti részen pedig a védőnői szolgálat és a multifunkciónális terem is lesz - tette hozzá a cégvezető.

A felújított komplexumot a tervek július közepén hivatalosan is átadják. A beruházás a TOP-6.6.1-15-BC1 – 2016-00001 azonosítószámú Erzsébethelyi (Jaminai) városrész egészségügyi alapellátás komplex fejlesztése című projekt részeként valósul meg.

 

További programok »

Itthon

Szalai Ádám elbúcsúzott az olaszok elleni utolsó mérkőzésén

A magyar labdarúgó-válogatottól búcsúzó Szalai Ádám szerint nagy lehetőséget szalasztottak el hétfőn az Európa-bajnok olaszoktól elszenvedett 2-0-s vereség alkalmával, ugyanakkor a Nemzetek Ligája A divíziójában csoportmásodik gárda csapatkapitánya hangsúlyozta, erőn felül teljesített az együttes a sorozatban.
10:22
FEL