Tornaszobát is kapott a Tündérkert Óvoda Békéscsabán

2019. február 19. 17:30 | Gyemendi Réka

Befejeződött a Szegfű utcai óvoda felújítása Békéscsabán, az ünnepélyes projektátadó rendezvényt kedden tartották. A beruházás célja a kisgyermekes családok segítése volt. A felújítás során a régi épületet korszerűsítették, valamint egy új, akadálymentesített épületrészt is kialakítottak.

 

 

Zelenyánszkiné dr. Fábián Ágnes önkormányzati képviselő nyitóbeszédében hangsúlyozta: 13 éve képviselő, azóta próbálja segíteni az óvodát, ilyen nagy fejlesztés viszont még nem történt az intézményben.

– Ilyen fejlesztés a 40 éves óvodában először történt. Úgy gondolom, hogy a gyerekek a jövő zálogai, ezért mindent meg kell tennünk értük, ez a projekt is ezt a célt szolgálja. Itt nagyon komoly szakmai munka folyik, ezért biztos vagyok benne, hogy a legjobb helyre került ez a fejlesztés – fogalmazott nyitóbeszédében az önkormányzati képviselő.

Dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője elmondta, hogy összesen 711 millió forint keretösszeg állt rendelkezésre négy óvoda és két bölcsőde felújítására. A Tündérkert óvodára eső több mint 100 millió forintos összegből egy új épületrészt is kialakítottak.

 

Kép: Ujházi György

A megjelenteket Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is köszöntötte.

– Egy olyan óvoda felújítására került sor, amelyre teljes mértékben ráfért a fejlesztés. Körülbelül 105 millió forint értékben alakítottak ki egy több mint 140 négyzetméteres új épületrészt. Itt fejlesztőszoba, tornaszoba, szertár illetve akadálymentes mosdó is helyet kapott – emelte ki az országgyűlési képviselő.

A fejlesztés alkalmával a régi épület energetikai korszerűsítése is megtörtént. Többek között napelem került a tetőre, valamint a burkolatok és padlók is megújultak. Ezen kívül új csoportszobát is kialakítottak a gyerekeknek. Hrabovszki Zoltánné, a Tündérkert Óvoda igazgatója szerint a gyerekeknek is nagyon tetszik az új ovi.

– A gyerekek nagyon örültek neki. Ők inkább a külsőségekre csodálkoztak rá, például arra, hogy szépek a falak és a radiátorok. Nagyon örültek a tornaszobának is. Így sokkal nagyobb terük lesz a mozgásos tevékenységekre, mintha a csoportszobában mozognának – ismertette az igazgató.

 

Kép: Ujházi György

 

 

A felújítás tavaly nyár végére fejeződött be, így a 75 ovis szeptembertől már birtokba is vehette a megújult intézményt.

 

A TOP-6.2.1-16-BC1-2017-00001 számú projekt a Családbarát, munkába állást segítő közszolgáltatás fejlesztése a Békéscsaba, Szegfű utca 11. szám alatti óvodában címet viseli.

További programok »

FEL