Birtokba vették a táncosok a Balassi Bálint Művészetek Házát

2018. szeptember 12. 14:11 | Gyemendi Réka

Javában zajlik a Balassi Bálint Művészetek Házának felújítása. A júniusban kezdődött  korszerűsítés miatt idén egy héttel később kezdődtek a Hétpróbás Néptánciskola órái az intézményben.

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően több mint 125 millió forintból újítják fel az intézményt. A beruházás révén az épület energetikai korszerűsítése valósul meg, de esztétikailag is felfrissül a ház: visszakapja eredeti, 1925-ös megjelenését.

- A projekt keretében nemcsak a homlokzati hőszigetelés és a nyílászárók cseréje valósul meg, hanem az épület tetőszigetelése, a tetőfödém szigetelése és a pincefödém szigetelése is megtörténik. Ezen kívül napelemet is fog kapni az épület. Fontos megemlíteni, hogy a ház működik, jelenleg is folyik az oktatás - mondta el dr. Sódar Anita, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. cégvezetője.

 

 

Mlinár Pál, a Hétpróbás Néptánciskola vezetője elmondta, egész nyáron programjaik voltak, ezért folyamatosan használniuk kellett az épületet. Elmondása szerint nagyon jó kapcsolatot sikerült kiépíteniük a kivitelezővel, így zökkenőmentesen tudtak készülni a nyári előadásokra is.

A beruházás 2019 nyár végére fejeződhet be, de a képzések ezalatt is folytatódnak a Balassiban.

 

További programok »

Itthon

FEL