Felújítják a gyulai Dürer Albert Általános Iskolát

Mintegy 145 millió forintból újul meg a gyulai Dürer Albert Általános Iskola. A beruházás részeként átalakítják az intézmény belső tereit, megújítják az elektromos hálózatot és kicserélik a nyílászárókat. Mindemellett a tankerület és a gyulai önkormányzat összefogásával a külső homlokzat felújítását és szigetelését is elvégzik. 

 

 

A munkálatokat még június közepén kezdték el. A tervek szerint a kivitelezés október végéig tart, azonban a tanév zavartalanul indulhat majd. A felújítás a Gyulai Tankerületi Központ sikeres pályázatának köszönhetően jöhetett létre. A Dürer Albert Általános Iskola mellett több intézmény is megújul a közeljövőben.

– 13 intézményben valósul meg összesen 750 millió forint összértékben olyan infrastrukturális beruházás, amelyek keretében megújulnak az oktatás terei, a közösségi terek, folyosók, mosdók, tornatermek, udvarok, játszóudvarok az iskolákban – tájékoztatott Teleki Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója.

 

 

A beruházást bemutató sajtótájékoztatón dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte: Gyula mellett három további település került be a programba. Szeghalmon három helyszínen, mintegy 55 millió forintból korszerűsítik az iskolákat. Füzesgyarmaton és Okányban pedig 25-25 millió forintból újulnak meg az oktatási intézmények. Véleménye szerint épületeinket óvni kell, és minden középületre fejlesztési forrásokat kell költeni. Elmondása szerint ez azért is fontos, mert a nem megfelelő környezet negatív hatást gyakorol az ember hangulatára és teljesítőképességére is.

Dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere már arról beszélt, hogy az önkormányzat alapvető célja, hogy felújítsák az óvodákat és az iskolákat, hiszen ezek a beruházások a település megtartó erejét is növelik. A polgármester személyesen is kötődik a Dürer Albert Általános iskolához, hiszen 28 éve ő is innen ballagott el. Elmondása szerint azóta nem történt lényeges fejlesztés az intézményben. Kiemelte, hogy a város vezetése célul tűzte ki, hogy minden iskolát megújítsanak, korszerűsítsenek. Az elmúlt években több oktatási intézmény is megújult, ezen a nyáron pedig az önkormányzati tulajdonú általános iskolák fejlesztését szeretnék megvalósítani.

 

Megosztás:

Címke: , , , , , , ,