Befejeződött a Zöldkereszt felújítása Gyulán

Gyula önkormányzata az Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című pályázati felhívás keretében nyert el vissza nem térítendő támogatást a házi gyermekorvosi rendelők és a háziorvosi ügyelet épületének korszerűsítésére.

 

 

A projekt 60 millió forint európai uniós támogatásból és a gyulai önkormányzat 20 millió forintos hozzájárulásából valósult meg. Az épületet ünnepélyes átadását kedden délelőtt tartották.

A projekt során összesen mintegy harminc helyiséget, ezen belül négy rendelőt újítottak fel a Béke sugárúti épületben. Átalakították a belső helyiségeket, kicserélték a meglévő nyílászárókat, valamint hőszigetelték, akadálymentesítették a kibővített épületrészt, ezen kívül kicserélték a belső burkolatokat. Megvalósult továbbá a fűtés, a belső elektromosáram-hálózat, a gyengeáramú hálózat, valamint a világítás korszerűsítése. A felújítás során önkormányzati forrásból kialakítottak egy nyolc férőhelyes személygépkocsi-parkolót és egy akadálymentes parkolót.

Ködmön Zsolt, az Egészségügyi Alapellátási Intézmény intézményvezetője elmondta: a felújítás során figyelembe vették a higiéniai szempontokat, valamint nagy hangsúlyt fektettek a gyermekbarát környezet kialakítására. A fehér csempéket például színes bútorokkal ellensúlyozták. Az intézményvezető szerint egy egészségügyi ellátáshoz méltó környezet került kialakításra.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte: ez az első épület, mely a TOP-os beruházások közül átadásra került.

Dr. Görgényi Ernő szerint is nagy jelentőségű a fejlesztés, hiszen a rendelő a gyulaiak generációi számára a gyógyulás és egészségmegőrzés helyszíne.

– A városkép szempontjából is jelentős ez az épület, ezért is öröm, hogy megtörtént az épület korszerűsítése. Ésszerűsítettük a belső tereket, hogy még jobban tudják használni az itt dolgozók és az ellátottak. A tervezésbe bevontuk a dolgozókat és a Nagycsaládosok Országos Egyesületének gyulai szervezetét is – emelte ki a polgármester. Hozzátette: nyertek egy kapcsolódó pályázatot,  melynek a megvalósítása a jövő év első felében várható. Ennek során az ingatlan melletti kereszteződésben kialakítanak egy körforgalmat, amelytől biztonságosabb és ésszerűbb lesz a közlekedés a területen, ahol nagyon sok gyermek fordul meg minden nap.

A tervek szerint a betegek október elsejétől vehetik birtokba a rendelő épületét.

Megosztás:

Címke: , , , , , , , ,