Befejeződött a Petőfi utcai iskola energetikai korszerűsítése

2018. június 6. 15:19 | Szendi Rita

Újabb felújított oktatási intézményt adtak át Békéscsabán. A Petőfi Utcai Általános Iskola épületét a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően, több mint 180 millió forintból korszerűsítették.

 

 

Egy héten belül már a harmadik iskola átadó ünnepségét rendezték meg Békéscsabán. Ez alkalommal a megyeszékhely egyik legrégebbi épületét újították fel, ahová több, mint 600 diák jár.

– Egy nagyon fontos állomáshoz érkezett ez az iskola, hiszen egy olyan épületnek a felújítása történt meg, ami a város történetét, a városképet nagy mértékben befolyásolja – mondta el a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

Az önkormányzati képviselő már arról beszélt, hogy a belvárosban számos felújítás és fejlesztés zajlott az utóbbi időben, és bízik abban, hogy ez a tendencia nem változik a jövőben sem.

– Komplex, átfogó fejlesztések valósultak meg az elmúlt időszakban. Olyan fejlesztések, amelyek már nagyon régóta esedékesek voltak, hiszen ezen épületek, ezen intézmények többségében évtizedek óta nem volt ilyen átfogó beruházás, amely most megvalósult. Ezzel jelentősen javultak a diákok, a pedagógusok és a többi ott dolgozó ember munkakörülményei – fogalmazott az önkormányzati képviselő, Fülöp Csaba.

 

A beruházás részeként a főépületben felújították, míg az új épületben kicserélték a nyílászárókat, emellett hőszigetelték az épületeket és a fűtést is korszerűsítették.

 

A fejlesztés a TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00003 "Energetikai korszerűsítés a Békéscsaba Petőfi Utcai Általános Iskolában" projekt keretében valósult meg.

 

További programok »

FEL