Kényelmesebb és otthonosabb körülmények között lakhatnak a diákok

2018. június 5. 16:02 | Szendi Rita

Átadták az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium felújított épületeit. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak köszönhetően elkészült a leány- és fiúkollégium energetikai korszerűsítése.

 

 

Tavaly júniusban kezdődtek el a felújítási munkálatok az intézmény két épületén. A tanévkezdésre csak a külső elemek felújítása és korszerűsítése maradt hátra. Egy évvel később már egy rendezett, kész állapotban lévő épületben tarthatták meg az ünnepélyes átadó ünnepséget. Fülöp Csaba önkormányzati képviselő köszöntőbeszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a közelmúltban számos intézmény megújult a megyeszékhelyen.

– Békéscsaba önkormányzata nagyon komoly épületfejlesztési projektekben vett és vesz részt, hiszen az elmúlt időszakban több ilyen átadó ünnepség is volt, különböző intézményekben, bölcsődékben, óvodákban, iskolákban. Ez azt jelenti, hogy a békéscsabai intézményhálózat fejlődik, az itt tanuló diákok érdekében folyamatosan megújul – mondta el Fülöp Csaba önkormányzati képviselő.

 

 

 

A felújítás részeként kicserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtést, valamint több bejáratot és helyiséget is akadálymentesítettek.

– Békéscsabán és a megyében is, illetve szerte az országban igen jelentős forrásokat fordítanak kormányzati valamint az Európai Uniós forrásokból arra, hogy az oktatási intézményrendszer színvonala minél magasabb legyen. Sok minden kell ahhoz, hogy a diákok jól érezzék magukat az iskolában, másrészt pedig jól is tudjanak teljesíteni – fogalmazott a térség országgyűlési képviselője, Herczeg Tamás.

A két épület összesen 200 diáknak ad otthont a tanév közben.

 

Az Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium energetikai felújítása 200 millió forintba került.

 

A beruházás a TOP-6.5.1-15-BC1-2016-00001 "Energetikai korszerűsítés a Békéscsaba Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban" című projekt keretében valósult meg.

További programok »

Önkormányzati hírek

Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Wenckheim turista- és kerékpárút kialakítása tárgyú projekt keretében a kerékpárforgalmi létesítmények kivitelezési munkái 2020 augusztus hónapban megkezdődtek, majd több ütemben további szakaszokkal bővültek.
2022. december 2. 14:48
FEL