Megújul a Bay Zoltán Általános Iskola Gyulavárin

2018. augusztus 8. 09:21 | Gyemendi Réka

A Gyulai Tankerületi Központ szervezésében tartottak sajtótájékoztatót kedden délelőtt Gyulavárin. Az eseményen a Dürer Albert Általános Iskola Bay Zoltán Általános Iskola Tagintézményét érintő fejlesztések előrehaladását ismertették. Az intézmény felújítása mintegy 145 millió forintba kerül.

 

 

A rendezvényen Teleki-Szávai Krisztina, a Gyulai Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, hogy a tagintézmény esetében közel 50 milliós forrás áll rendelkezésre, melyből felújítják a több, mint 100 éves épületet. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere úgy fogalmazott, hogy a megvalósuló fejlesztés befektetés a jövőbe. Véleménye szerint a megnyert pályázatnak fontos üzenete van, mégpedig az, hogy hosszútávon gondolkodnak az iskola fennmaradásában. Dr. Kovács József, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy Gyulavári igen fontos része Gyula városának, és céljuk, hogy az itt élő családok a településrészen maradjanak, a gyermekek pedig a helyi oktatási intézményekben tanuljanak.

 

 

A felújítás részletei

Az infrastrukturális fejlesztésben elsősorban a központi épület utcafronti tantermei és a bal oldali épületszárny érintett.

  • A felújításra kerülő terek között nagy hangsúlyt kap a vizes falrészek rendbetétele, a további vizesedés megakadályozása céljából.
  • A külső határoló- és belső falak talajnedvesség ellen utólagos szigetelést kaptak. Az utcafronti tantermek és a baloldali épületszárny falszárító vakolatot kaptak.
  • Szigetelést kapott az aljzatbeton is, valamint hőszigetelést és szigetelést védő betonfedést is beépítettek. A leszigetelt felületek ezután új laminált parkettát kapnak.
  • Kialakításra kerül egy nyelvi labor, melyhez már rendelkezésre állnak a bútorok és a tanuláshoz szükséges nyelvi licencek.
  • A közlekedő folyosók 25 db nyílászáróját és 80 db lámpáját cserélik ki.
  • Az intézmény elektromos felújítása valamint belső tereinek festése is része a projektnek.

 

Az tagintézményben június 11-én kezdődtek el a  munkálatok, és a tervek szerint október 31-én fejeződik be a beruházás.

További programok »

FEL