Huszonegyedik századi szintre emelkedett a fogyatékkal élők ellátása Gyulán

2019. január 31. 08:25 | Szabó Rita

Átadták a Szivárvány Napközi Otthon felújított épületét Gyulán. Az intézmény a fogyatékkal élőknek nyújt nappali ellátást. A napközi otthon felújításának összköltsége 150 millió forint volt.

 

 

Többek közt mozgásérzékelős padlón is játszhatnak a Szivárvány Napközi Otthon gondozottjai, Gyulán. Az intézmény speciálisan, egyénre szabottan fejleszti a fogyatékkal élőket. Az otthonban például egy terápiás szobát alakítottak ki, ahol több olyan berendezés is található, amely az ellátottak érzékszerveire hat, ezáltal nyugtató hatást gyakorol rájuk. Ezentúl az idelátogatók fejlesztését tornaszoba is segít.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

– Bízom benne, hogy ebben a városban évről-évre könnyebb az életük a fogyatékossággal élő polgároknak és családjaiknak - mi mindent megteszünk ezért. Most egy újabb fontos mérföldkőhöz értünk. Egy olyan teljesen megújult intézményt adhatunk át, ami egyedülállónak mondható a megyében - fogalmazott dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármester.

Fülöp Attila a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár az átadón elmondta, hogy egy ilyen intézmény lehetőséget teremt a családoknak arra, hogy fogyatékkal élő rokonaikat otthon gondozhassák és ne egy bentlakásos intézményben.

 

Fotó: Kugyelka Attila

 

– Ezt szolgálja az a határozott és kormánydöntés is, amivel az ápolási díj megemelésre került sor , hogy a legsúlyosabb érintettek esetében magasabb összegű támogatást kapjanak. Összességében 15 milliárddal kapnak többet az érintett családok, továbbá bevezetésre került a gyermekek otthongondozási díja is - emelte ki Fülöp Attila.

A beruházásnak köszönhetően a nappali ellátás tekintetében új, 21. századi szintre emelkedett a fogyatékkal élők gondozása. Gyula városvezetése a jövőben szeretné, elérhetővé tenni a napközi otthon szolgáltatásait a megyében élő összes rászorulónak.

 

További programok »

Gyula

FEL